Karatepe Sehitleri Dualarla Anildi

Aydin’in Kösk ilçesine bagli Karatepe Köyü’nde 102 yil önce 18 Subat 1922 günü Yunanlilar tarafindan caminin içerisine doldurularak yakilan yüzlerce sehit, gerçeklestirilen sehitlik ziyaretinde dualarla anildi.

Karatepe Sehitleri Dualarla Anildi


Birinci Dünya Savasi’ndan sonra Yunan mezaliminin en agir gerçeklestigi yerlerden biri olan Kösk Karatepe’de resmi kayitlara göre 93 kisi resmi olmayan kayitlara göre ise köydeki iki ayri camide yaklasik 300 kisi, yakilarak sehit edildi. Yunanlilara direndikleri ve vatani savunan efelere yardim edip karinlarini doyurduklari gerekçesi ile Sekiyurt ve Sariahmetler Camisi’ne doldurulup yakilan masum insanlarin sehit edilmesinin üzerinden 1 asir geçti. Bu çerçevede Kösk Belediyesi tarafindan Karatepe Sehitligi’ne ziyaret gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen ziyarette Karatepe sehitleri dualarla anildi. Duygusal anlarin yasandigi ziyaret sonrasinda sehitlerin ruhlari için Yasin-i Serif okundu.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden paylasim yapan Kösk Belediye Baskani Nuri Güler; “18 Subat, insanlik tarihinin en acimasiz ve utanç verici hadiselerinden olan Karatepe Katliami’nin 102. yilinda, katliamda sehit düsen hemserilerimizi saygi ve rahmetle aniyorum. Karatepe Sehitligimizde Ilçe Müftülügü’ne bagli Kuran Kursu ögrencilerimiz ile birlikte aziz sehitlerimizi dualarla yad ettik. Ruhlari sad olsun" dedi.

Kaynak: İHA