Eyüpsultan'da Mübadelenin 100'Üncü Yilina Özel Program

Eyüpsultan Belediyesi, Türk-Yunan nüfus mübadelesinin 100’üncü yilina özel Kemerburgaz’da bir anma programi düzenledi. Rumeli Orhan ve Kemal’in sahne alarak Balkan türküleri seslendirdigi programda halk oyunu gösterileri yapilirken vatandaslara da sürpriz hediyeler verildi.

Eyüpsultan'da Mübadelenin 100'Üncü Yilina Özel Program
100 yil önce yaklasik 2 milyon insanin yasadigi topraklari terk ederek yer degistirdigi Türk-Yunan nüfus mübadelesinin yil dönümünde düzenlenen “Mübadelenin 100’üncü yili” isimli programda, Rumeli Orhan ve Kemal’in sahne alarak Balkan türküleri seslendirdi. Halk oyunu gösterilerinin de yapildigi programda, vatandaslara çesitli ikramlarda bulunuldu ve sürpriz hediyeler verildi.



“Kar kis, yaz bahar demeden hep birlikteyiz”

Kar kis, yaz bahar demeden hep birlikte olduklarina dikkat çeken Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, “Hava soguk ama bizim sicakligimiz birbirimize yeter. O süreçten bu güne vefat eden büyüklerimize gani gani rahmet diliyorum. 5 yil çabuk geçti ama bu 5 yila büyük seyler sigdirdik. Bu sehrin tamaminda bir seyler yapmaya gayret ettik. Nitekim de 90 tane büyük eser ürettik. Bitti mi bitmez. Çocuklarimiza yarinlarda daha güzel bir Eyüpsultan hazirlamak istiyoruz. Bunlari hep birlikte yapacagiz” dedi.



“Geleneklerini yasatan bir mahalleyiz”

Kemerburgaz’in her seyiyle geleneklerini yasatan bir mahalle oldugunu vurgulayan Baskan Köken, “Bu gelenekleri bu günlere kadar getiren siz Kemerburgaz halkina da tesekkür ediyorum. Ben bu mahallemizin geleneklerini daha da uzun yillar yasatmasi için burada baska argümanlari da hayata geçirerek bunu devam ettirmek istiyorum” diye konustu.

Baskan Deniz Köken’in ardindan yaptiklari konusmada Mimarsinan Mahalle Muhtari Turgut Koçum ve Mithatpasa Mahalle Muhtari Gürkan Yilmaz, kendilerinin de mübadil torunu olduklarini belirterek bu etkinligi gerçeklestiren Baskan Deniz Köken ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA