Assan Alüminyum CDP Skoruyla Küresel Ortalamanin Üzerinde
Türkiye’de yassi alüminyum sektörünün önde gelen üreticilerinden Assan Alüminyum, dünyanin en önemli raporlama platformlarindan CDP 2023 degerlendirmesinde çevresel performansiyla küresel ortalamanin ve global metal sektörünün ortalamasinin üzerinde yer aldi.
Assan Alüminyum, çevre raporlama platformu CDP 2023 sonuçlarinda hem globalde hem de ulusal düzeyde kayda deger skorlar elde etti. Kâr amaci gütmeyen Londra merkezli uluslararasi bir kurulus olan CDP, sirketlerin dogal kaynaklari ve dogal sermayeyi nasil kullanildiklarini, faaliyetleriyle sinirli kaynaklarin yeniden üretimini nasil etkilediklerini ve bu alandaki risklerini nasil yönettiklerini yatirimcilara raporlamalarina aracilik ediyor. Platform araciligiyla 2023 yilinda 23 binden fazla sirket çevresel performans verilerini raporladi. Katilimci sirketler 11 baslik altinda toplanan sorulara verdikleri cevaplar üzerinden degerlendiriliyorlar.
Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, çevre alaninda önemli bir yere sahip olan CDP gibi platformun degerlendirmesinde elde ettikleri sonuçlardan büyük mutluluk ve gurur duyduklarini söyledi.
Güngör, 2023’te ilk defa katildiklari CDP degerlendirmesinde, çevresel performanslariyla küresel ortalamanin ve global metal sektörünün ortalamasinin üzerinde yer alan ’B’ skorunu aldiklarini, ayrica Türkiye’de sektöründe CDP araciligiyla iklim degisikligi ve çevresel performans raporlamasi yapan ilk firma olduklarini kaydetti.
Bugün tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu sekilde yöneten Assan Alüminyum’un, dünyanin gelecegine katki sunan ürün ve teknolojileriyle sektörünün küresel ölçekteki önemli aktörleri arasinda yer aldigini hatirlatan Güngör, "Son dönemde gerçeklestirdigimiz soguk hadde hatti yatirimi ve eski hatlarin kapsamli modernizasyonu sayesinde hem katma deger hem de sürdürülebilirlik açisindan önemli adimlar attik. Geçtigimiz yil karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik yatirimlarimiz için International Finance Corporation’dan (IFC) 90 milyon dolar tutarinda ’yesil kredi’ destegi alarak, sektörümüzde yüzde 100 iklim etiketli yesil kredi destegi alan ilk sirket olduk" diye konustu.
Güngör, sirketin sürdürülebilirlik faaliyetlerinin sonucu olarak, global ölçekte alüminyum sektörünün tüm deger zinciri için sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif konumundaki Aluminium Stewardship Initiative’den (ASI) hem Tuzla ve Dilovasi üretim tesisleri hem de geri dönüsüm tesisinin küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdigini tescil eden Sürdürülebilirlik Performans Standardi Sertifikasi’ni da aldiklarini vurguladi.
"Dünyamiza karsi sorumluyuz"
Göksal Güngör sirket olarak, ‘Gelecegi tüketmeden üretiyoruz’ yaklasimimiz dogrultusunda üretimden yönetime, tedarik zincirinden geri dönüsüme uzanan genis bir yelpazede bütüncül sürdürülebilirlik yaklasimini benimsediklerini belirtirken, güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik degerleri isiginda faaliyetleriyle ülke ekonomisine katma deger olustururken dünyaya ve dogaya karsi sorumluluklarini yerine getirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.