18 Yasindaki Genç Kiz 7 Yasindan Beri Pazar Tezgahinin Basinda

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yasayan 18 yasindaki Fatmanur Kartal, 7 yasindan bu yana ailesinin pazar tezgahinda satis yaparak, hem ev ekonomisine katki sunuyor hem de üniversite egitimi için para biriktiriyor.

18 Yasindaki Genç Kiz 7 Yasindan Beri Pazar Tezgahinin Basinda
Elmas ve Mehmet Kartal çiftinin kizi olan Fatmanur (18), ailesi 40 yili askin süredir pazar alanlarinda tezgah açarak domates, marul, sogan, havuç gibi ürünleri satarak geçimlerini sagliyor. Nallihan Sehit Hulki Beydili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ögrenci olan Fatmanur ise 7 yasindan bu yana pazar tezgahinda satis yaparak, hem ailesine yardimci oluyor hem de üniversite egitimi için para biriktiriyor.

"Daha iyi bir üniversite kazanmak için çalisiyorum"

Her bos vaktinde pazara geldigini söyleyen Fatmanur Kartal, "Aile ekonomisine katki saglamak için bos zamanlarimda halk pazarlarina geliyorum. Hayat sartlari maalesef zor. Daha iyi bir üniversite kazanmak için çalisiyorum. 7 yasindan beri pazarcilik yapiyorum. Suan da 18 yasindayim, bu isi kavradim. Kendim yapabilecek durumdayim. Bu da bir hayat dersi. Ileride hiçbir sey olamasam bile ’baba meslegi’ diyerek bu ise daha siki sarilirim. Ailemin bana ögrettigi bir ders, sükrediyorum. Buradan kazandigim paralarla daha iyi bir üniversiteye gitmek için harcama yapacagim" dedi.



"Kizimla gurur duyuyorum"

Fatmanur Kartal ile gurur duydugunu belirten Elmas Kartal, "Kizimla gurur duyuyorum. Hem okuyor hem de bizlere yardim ediyor. Hayat sartlari gerçekten zor. Bize çok destek veriyor" diye konustu.



"Kizim pazarlarda büyüdü"

Kizinin pazarlarda büyüdügünü dile getiren Mehmet Kartal ise "O daha çocukken bu ise basladi.

Ilkokuldan beri yanimizda gelir. Kizim, pazarlarda büyüdü" seklinde konustu.

Kaynak: İHA