Kars'ta Polis Hirsiz Kovalamacasi

Kars’ta 2 ayri elektrik tesisat ve kablolarinin çalinmasi olayinin zanlilari yakalandi. Kentte 1 insaattan 10 milyon liralik hirsizlik olayi 10 günlük kamera kayitlarini incelemesiyle çözülürken, sokak aydinlatma direklerinin kablolarini çalan 2 kisi ise polisle yasanan kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltina alindi. Polis ve hirsizlarin kosusturma ani ise güvenlik kamerasina yansidi.

Kars'ta Polis Hirsiz Kovalamacasi
Kars Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’nce kent merkezinde insaat sahibi tarafindan 10 gündür kontrol edilmeyen bir insaatta meydana gelen hirsizlik olayinda, insaattaki 20 daireden yaklasik 1 milyon TL degerinde zarara neden olan elektrik tesisatinin çalinmasi olayi ile ilgili çalisma baslatildi.

10 günlük kamera kayitlari inceleyen polis hirsizlik olayini gerçeklestirenlerin Y.Y. (1994), Y.E.Y. (29), S.Ç. (32) ve N.B. (31) isimli sahislar oldugu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, kimlik ve adresleri tespit edilen hirsizlara yönelik es zamanli operasyon düzenledi.

Düzenlenen süpheliler kiskivrak yakalandi.

“Polisi görünce kaçtilar”

Yine kente merkezinde polis ekiplerince yapilan rutin devriye görevi sirasinda sokak elektrik aydinlatma diregine ait kablolari kesen 2 kisi görüldü.

Kablolari kestikleri esnada suçüstü yakalanmak istenen 2 süpheli polis ekibini görünce kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamaca sonunda A.K. ve M.E.K. kablolari kestikleri suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltina alindi.

Her 2 ayri hirsizlik olayinda gözaltina alinan süpheli 7 kisiden 5’i çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 süphelinin ise emniyetteki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA