MIT'ten Suriye'de Nokta Operasyon

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), terör örgütü PKK/PAJK’nin sözde koordinasyon üyesi "Sorhin Rojhilat" kod adli Fatma Sakana’yi Suriye’nin Kamisli kentinde düzenledigi nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

MIT'ten Suriye'de Nokta Operasyon
Terör örgütünün tüm sorumlularini hedef listesine koyan MIT, güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçeklestiren teröristleri ilk siraya yerlestirdi. MIT’in saha ajanlarinin istihbarati ile terör örgütü PKK/PAJK’nin sözde koordinasyon üyesi "Sorhin Rojhilat" kod adli Fatma Sakana’nin 2 Eylül 2012’de Sirnak Beytüssebap’ta

10 askerin sehit oldugu, çok sayida askeri personelin de yaralandigi eylemde yer aldigi belirlendi. Bunun üzerine Sakana, MIT’in öncelikli hedef listesine alindi.

Terörist, Suriye’nin Kamisli kentinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.



Duran Kalkan’a yakinligi ile biliniyordu

Fatma Sakana, 2006 yilinda Iran’dan örgüte katildi.

2010-2012 yillarinda Sirnak kirsalinda faaliyet yürüttü. Bu dönemde güvenlik güçlerine karsi eylemlerde yer aldi. 2014’te Suriye’ye geçen Sakana, uzun süre PKK/YPG’nin sözde Ayn El Arab sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Akabinde Irak’a geçti. Süleymaniye ve Hakurk alanlarinda aktif olarak yer aldi. 2018’de Irak’taki Mahmur Rüstem Cudi Kampi’nda sözde sorumlu oldu. 2021’de tekrar Suriye’ye geçti. PKK/YPG-YPJ bünyesinde sözde sorumlu olarak faaliyet yürütmeye basladi.

PAJK koordinasyonu üyesi de olan terörist Sakana, Irak’ta bulundugu dönemde kadin örgüt mensuplarina ilgisiyle bilinen PKK’nin sözde sekretarya sorumlusu "Abbas" kod adli Duran Kalkan ile birlikte faaliyet yürüttü. Sakana’nin örgüt içerisindeki yükselisi Duran Kalkan ile yakinligi sayesinde oldu.
Kaynak: İHA