Meslek Lisesi Ögrencileri Bayburt Lezzetlerini Tanittilar

Milli Egitim Bakanliginca yürütülen ’Okulumda Saglikli Besleniyorum’ programi çerçevesinde ögrencileri geleneksel tatlarla bulusturmak amaciyla yöresel yiyecekler tatma ve tanitma etkinligi düzenlendi. Aydintepe Çok Programli Anadolu Lisesi tarafindan düzenlenen etkinlikte, Bayburt’a özgü yiyecekler yogun ilgi gördü.

Meslek Lisesi Ögrencileri Bayburt Lezzetlerini Tanittilar
Aydintepe Kaymakami Firat Böçkün, Belediye Baskani Hasim Sentürk, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi etkinlikte yöresel yiyeceklerin tanitimi yapildi. Etkinlikte yöresel lezzetlerin yani sira Türk mutfaginin vazgeçilmez lezzetleri de tanitilarak katilimcilara ikram edildi.

Okullarda saglikli beslenme kültürünün olusmasini saglamak, ögrencileri geleneksel tatlarla bulusturmak ve gida israfina yönelik bilinçlendirme saglamak amaciyla düzenlenen etkinlik, katilimcilar tarafindan ilgiyle karsilandi. Tatli çorbadan zirona, herseden lor dolmasina, galacostan keteye birçok yiyecegin tanitildigi etkinlikte yöresel yemeklerden ziyaretçilere ikram edildi. Tanitim etkinliginde yöresel yiyeceklerin yani sira Türk mutfaginin essiz lezzetlerinden olan su böregi, manti ve un helvasi gibi yemekler ve tatlilar da yer aldi.
Kaynak: İHA