Kocasi Aday Olamayinca Hanimi Aday Oldu

31 Mart yerel seçimlerinde Kösk Belediye Baskan adayi olarak seçim çalismalarina ilk baslayan isimlerden biri olan Yasar Bas, baskanlik yarisini esine birakti. IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener tarafindan Aydin’da yapilan aday tanitiminda Kösk Belediye Baskan Adayi Yasar Bas’in yerine hanimi Nilgün Bas’in ismi açiklandi.

Kocasi Aday Olamayinca Hanimi Aday Oldu
Aday tanitim toplantisina esi ile birlikte katilan Nilgün Bas, adayligi açiklandiktan sonra esi ile birlikte basina fotograf verip seçilmesi halinde esi Yasar Bas’in projelerini uygulayacagini söyledi.



Adayligi esine devren Yasar Bas, partideki vazifesini Kösk ilçe baskani olarak sürdürecegini belirterek, “17 Ocak 2024 tarihinde IYI Partimizin Genel Baskani Meral Aksener tarafindan Kösk Belediye Baskan adayi i olarak ilan edilmistim. IYI Parti rozetini takmis oldugum ve adayligimin açiklanmasindan bugüne kadar olanca inanç ve gayretle çalismalar yaptim. Siyasi Parti olarak tüm amaç ve gayretimiz, Kösk ilçemizde IYI Partimizi birinci parti yaparak IYI Belediyecilik anlayisiyla halkimiza hizmet etmek amaciyla çalismalarimi sürdürdüm. Ne yazik ki, sahsimla ilgili hukuki bir nedenden dolayi, engellenmis bulunuyorum. 2009-2010 yillarinda tamamen muhasebecim tarafindan yapilan eksik ve yanlis ticari defter hatalarindan kaynakli 3 yillik hak mahrumiyeti karari ile 16.03.2021 tarihinde infaz edilen 16.03.2024 tarihinde kalkacak olan hakkimdaki bu karar nedeni ile, siyasi faaliyetlerim durdurulmustur. Böylesi bir hukuki yaptirimi varken 2017-2023 tarihleri arasinda Kösk Spor Kulübü Baskanligim nasil onaylandi” diye sordu.
Kaynak: İHA