ESTÜ Ve Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi arasinda önemli bir is birligi protokolü imzalandi.

ESTÜ Ve Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Protokol imza törenine Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ Sivil Havacilik Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç, Savronik Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faruk Yarman, Eskisehir 1 No’lu Açik Ceza Infaz Kurum Müdürü Murat Yilmaz, Eskisehir Adliyesi Idari Isler Müdürü Fatma Danisment, Eskisehir Adliyesi Yazi Isleri Müdürü Mine Öz, BEBKA Eskisehir Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, KOSGEB Müdürü Tarik Yilmaz, Arastirma Görevlisi Dr. Murat Ayar, Mimar Hacer Yükselir ve Endüstriyel Tasarimci Abdurrahman Çinar katildi.

Is birligi protokolü çerçevesinde düzenlenen toplantida, Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç’un bugüne kadar yapilan faaliyetler hakkindaki detayli sunumdan sonra kurumlar arasindaki is birligi imkanlari degerlendirildi ve gelecek dönem faaliyetleri planlandi. Bu is birligiyle Eskisehir’de bulunan Ceza Infaz Kurumlari ve Tutukevleri Isyurtlarina Çagdas Lületasi Atölyesi ve Bilgisayar Laboratuvari kazandirilmasinin yani sira mevcut atölyelerin gelistirilmesi, elektrikli engelli araci prototip tasarimi ve üretimi ile mimari tasarim destekleri projelerinin hayata geçirilmesi amaçlaniyor. Bu projelerin ayrica tutuklu ve hükümlülerin hem becerilerini arttirarak topluma kazandirilmasina hem de toplumla entegrasyonlarina katki saglamasi hedefleniyor.

ESTÜ ve Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi arasindaki bu is birliginin, toplumsal fayda saglamasi ve ceza infaz kurumlarindaki bireylerin rehabilite edilmesine destek saglamak amaciyla atilmis önemli ve örnek bir adim olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA