3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesi'ne Baglaniyor

Kent genelinde ulasim altyapisini güçlendirmeye yönelik çalismalarini sürdüren ve vatandaslarin ulasim imkanlarini genisleten İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler, yeni yol açma çalismalarina da hiz verdi.

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesi'ne Baglaniyor
Vatandaslarin yasam kalitesini arttirmak ve yol aglarindaki bulvar, cadde ve sokaklarin daha modern bir hale kavusmasi için gayret gösteren yol yapim ekipleri, bu kapsamda ‘3. Çevre Yolu’nun Devami’ projesini hayata geçirdi. Mimar Sinan Caddesi ile Üniversite Caddesi arasindaki 980 metre uzunlugundaki ilk etap faaliyetleri birçok araç ve is makinesi ile sürerken, çalismalarin tamamlanmasiyla 3. Çevre Yolu ile Üniversite Caddesi birbirine baglanacak.

Açilacak yeni yol, trafikte bekleme süresini en aza indirecek

Kent trafigini azaltmaya yönelik yeni yol aglari olusturan ve bu kapsamda altyapi ile üstyapi çalismalarini yogunlastiran ekipler, 3. Çevre Yolu’nun uzatilmasi için baslattigi çalismalarla, bu güzergahtaki trafik yükünü hafifletmek ve ulasim süresini kisaltmayi amaçliyor.

2023 yilinda, 6 bin 75 metre uzunlugundaki ‘3. Çevre Yolu Yenileme ve Düzenleme’ çalismalarini tamamlayan ekipler ayrica çalismalar ile yolu daha konforlu ve standardi yüksek bir hale getirdi. 7 kanalize kavsak, yol, kaldirim düzenleme, bisiklet ve yaya yollariyla, 3. Çevre Yolu’nu daha modern, konforlu ve standardi yüksek bir hale getiren ekipler, 3. Çevre Yolu’nun devaminda da ayni standartlari koruyarak faaliyetlerini gerçeklestirmeyi hedefliyor. Açilacak olan yeni yol ile sürücülerin trafikte bekleme sürelerinin de en aza indirilmesi ve ulasim süresinin kisaltilmasi planlaniyor.

Mart ayinin son haftasinda hizmete açilacak

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol ve Asfalt Sube Müdürlügünde Yol ve Asfalt Sefi olarak görev yapan Ugurcan Ergün, ‘3. Çevre Yolu’nun Devami’ projesi kapsaminda, 3. Çevre Yolu ile Üniversite Caddesi’ni birbirine baglayan 980 metre uzunlugunda yol açma çalismalarini gerçeklestirdiklerini dile getirdi. Proje kapsaminda; drenaj hatti, tas duvar imalati, menfez imalati ve kazi dolgu çalismalarini da tamamlayacaklarini söyleyen Ergün, “Proje tamamlandiktan sonra bu güzergahi kullanan İçelliler, Hal Kavsagi’ndan Üniversite Caddesi’ne kadar kesintisiz bir trafige kavusacak. Proje ayni zamanda, Sayapark kavsaginda yasanan yogun trafigi de azaltacak” dedi.

Projenin asamalarindan da bahseden Ergün, “Projede, 80 bin metreküp kazi dolgu imalati yer aliyor. Bunun 60 bin metreküpünü tamamlamis bulunmaktayiz. Es zamanli olarak da 180 metre uzunlugundaki tas duvar imalatinin 100 metresini tamamladik. Hizla devam eden çalismalarimizla, mart ayinin son haftasinda bu yolu İçellilerin kullanimina açmayi planlamaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA