ALKÜ'den Erasmus Basarisi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus Koordinatörlügü, 2021 yili projeleri için saglanan 102 bin 400 avro bütçenin tamamini kullanarak projelerindeki basariyi ortaya koydu.

ALKÜ'den Erasmus Basarisi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), yaptigi çalismalarla akademik basarisini yükseltirken ögrenci ve personel degisim programlarinin yer aldigi Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü tarafindan yapilan projeler ile de her yil basariya ulasiyor. Bu kapsamda, Erasmus Koordinatörlügü tarafindan 2017’den bu yana sürdürülen Erasmus KA131 Projelerinde belirlenen bütçelerin tamami kullanildi. Erasmus 2021 yili KA131 Proje bütçesi için belirlenen 102 bin 400 avronun tamaminin Erasmus hareketliliklerinde kullanilmasi, ALKÜ Erasmus Koordinatörlügünün basarisini ortaya çikardi.

“2021 yili projesi basariyla tamamlandi”

Proje için ayrilan ödenegin yerinde kullanilmasi, projedeki takibi ve basariyi ön plana çikarirken bu durum Ulusal Ajans tarafindan da basariyla takdir ediliyor. ALKÜ, Türkiye’deki yüksekögretim kurumlari içinde 2017 yilindan bu yana Erasmus KA131 Proje bütçesini basarili sekilde kullanan ve sifir hibe iadesi yapan sayili kurumlardan biri olmayi sürdürüyor. Projelerin ulastigi basari hakkinda bilgi veren ALKÜ Erasmus Koordinatörü Ögr. Gör. Gülsiye Biçak; 2021 proje yilinda ögrenci ögrenim hareketliligi, ögrenci staj hareketliligi ve personel egitim alma hareketliligi alaninda toplamda 81 ögrenci ve personel hareketliligi gerçeklestirildigini belirtti.

2021 KA131 Projesi kapsaminda ögrenci ve personelin bulundugu 26 farkli ülke ile degisimler oldugunu söyleyen Biçak, proje için ALKÜ’ye saglanan 102 bin 400 avroluk bütçenin tamaminin basarili sekilde kullanildigini söyledi.

Biçak konusmasinda “Projelerin basariya ulasmasinda tam destek saglayan Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan’a ve ALKÜ ailesine yürekten tesekkür ederim.” dedi.



“Ögrencilerimizin yurt disi egitim imkânlari genisliyor”

ALKÜ’nün kuruldugu günden bu yana Erasmus, Farabi, Mevlana, Orhun, Free Mover proje ve ikili is birliklerine özel bir ilgi gösterdiginin altini çizen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan; bundan sonraki dönemlerde de projelerin artarak sürecegini söyledi.

Tüm dünyanin gözünde olan Alanya’nin turizm, saglik ve spor alaninda öne çiktigina vurgu yapan Rektör Türkdogan, “Ögrencilerimize saglanan yurt disi egitimleri için olusturulan projeleri yakindan takip ederek yeni projelerle ögrencilerimizin yurt disi egitim imkânlarini genisletiyoruz. Bu projeler bizleri gururlandirirken ayni zamanda ögrencilerimizin de projelere ilgi duymasi bizleri daha da heyecanlandiriyor. Üniversitemiz tarafindan 2017 yilindan bugüne kadar Erasmus KA131 Projeleri için belirlenen bütçelerin tamaminin kullanilmasi, bu projelerdeki basarimizin göstergesidir. 2023 yilinda Erasmus KA171 Projesi’ni de kurumumuz bünyesine dahil ederek proje bütçelerini ve hareketlilik yapilabilecek ülke çesitliliklerini artirdik ve bundan sonraki projelerle de bu basarilara devam edecegiz. Projelerin basariya ulasmasinda emegi geçen ALKÜ Erasmus Koordinatörlügü ailesine ve projelere ilgi gösteren tüm ögrencilerimiz ile personelimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA