Yatak Odasinda Civciv Üretimi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan Bilal Çetinkaya isimli genç, buzdolabindan yaptigi kuluçka makinesini yatak odasina yerlestirerek seri sekilde civciv üretimine basladi.

Yatak Odasinda Civciv Üretimi
Ilçeye 15 kilometre uzaklikta bulunan Kadiköy’ün Mamak mezrasinda yasayan 15 yasindaki Bilal Çetinkaya, her sene ilçe merkezinden civciv almak yerine buzdolabindan kuluçka makinesini yapmak için evinin yanindaki ahirda çalismaya basladi.

Kisa sürede bozuk buzdolabini kuluçka makinesine dönüstüren Çetinkaya, daha sonra kendi yatak odasina yerlestirerek seri sekilde civciv üretimine basladi.



“Bana ‘yapamazsin’ dediler, inatla hayalimi gerçeklestirdim”

Her sene sehirden civciv almak zorunda kaldiklarini belirten Bilal Çetinkaya, bunun önüne geçmek için çalisma yaptigini söyledi.

Çetinkaya, “Bizim evde bozuk bir buzdolabi vardi. Bazi malzemeler de alarak ahirda 2 sene boyunca gizli gizli kuluçka makinesinin yapimiyla ugrastim. Herkes bana ‘yapamazsin’ dedi, ama ben vazgeçmedim ve inatla hayalimi gerçeklestirdim. Civcivlerin isisi için ana kucagini da yaptim. Simdi kendi yatak odama yerlestirdim ve civciv üretimine basladim. Eger yetkililer bana destek verirlerse emin olun daha güzel isler yaparim” dedi.



“Basarili gencimize destek saglayacagiz”

2 sene boyunca gizli gizli kuluçka makinesi ile ana kucagini yapan Bilal Çetinkaya’yi evinde ziyaret eden Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, destekte bulunaklarini belirtti.

Yapilan çalismaya hayran kaldigini ifade eden Baskan Perviz Geçirgen, “Kadiköy’ün Mamak mezrasinda yasayan Bilal kardesimizin evine geldik. Bilal bize sosyal medya üzerinden ulasarak kendi imkânlariyla ailesinin de haberi olmadan 2 sene boyunca kuluçka makinesi yaptigini anlatti. Bunu sadece kendisi için degil, tüm köy sakinleri için yapmis. Duydugumuz kadariyla kimse ona inanmiyordu ama o basardi. Simdi ise kendi odasinda civciv üretimine basladi.

Bizde onu yürekten tebrik ediyoruz. Elimizdeki tüm imkânlarla Bilal kardesimize destek çikacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA