Sevgililer Gününde Seven Sevdigine Çiçek Yolluyor

Konya’da çiçekçilerde 14 Subat Sevgililer Günü hareketliligi devam ediyor. Birçok kisi sevgisini ifade etmek için sevdiklerine çiçek yollamayi tercih ediyor.

Sevgililer Gününde Seven Sevdigine Çiçek Yolluyor
Konya’da çiçekçilerde 14 Subat Sevgililer Günü mesaisi tüm hizliyla sürüyor. Çiçekçiler çift mesai yaparken, hummali bir sekilde çiçeklerin hazirlanmasi islemi devam ediyor. Sevdiklerini mutlu etmek için bazi vatandaslar çiçekçilere gelerek çiçeklerini alirken, birçok kimse ise çiçekleri siparis vererek sevdiklerinin evine ya da çalistigi yere göndermeyi tercih ediyor. Fiyatlarin bu sene çiçek buketlerinin 400 liradan basladigi ve 5 bin liraya kadar çiktigini ifade eden çiçekçi Emre Çakir, bu sene asiri derece yogunluk oldugunu söyledi.



“Bekledigimizden daha fazla bir yogunluk var”

Babasindan kalan çiçekçilik meslegini 15 yildir devam ettiren Emre Çakir, “Bu sene yogunlugumuz oluyor. Geçen sene satis yapmadik diyebiliriz. Bu sene bekledigimizden daha fazla bir yogunluk var. Çesit, seçenek olarak daha fazla gün geçtikçe yeni modeller, yeni çesitler yapmaya çalisiyoruz. Beklentimiz yüksek her sey yolunda, güzel olacak. Agirlik olarak gül, papatya, kesme çiçek dedigimiz, epey talep var. Saksi durumunda orkidemiz bayagi revaçta su an için. Fiyat araligi bu sene çesit fazla oldugu için 400 liradan baslayip, 5 bin liraya kadar çiçek var” dedi.



“Çiçek benim için hayat, medeniyetin simgesi”

Sevgililer Gününü unutanlarin çok oldugunu ve yogunluklarin 15 Subat’ta da devam ettigini belirten Emre Çakir, “Unutanlar çok oluyor mesela. 14 Subat’ta unuttuktan sonra 15 Subat’ta alanlar da oluyor. Sadece 14 Subat degil, benim için her gün Sevgililer Günü diyenler oluyor. Bu sekilde olayi toplamaya çalisiyoruz. Genellikle bu oluyor. Esim de çiçegi çok sever. Yillardan beri götürürüm hala çiçek götürdügümde ilk günkü gibi sevinir. Bu zamana kadar çiçekten etkilenmeyen kimseyi görmedim. Çiçek benim için hayat, medeniyetin simgesi diyebiliriz. Açilislara, doguma, cenazeye, sevgiliye, evlilige çiçeksiz bir hayat yok diyebiliriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA