Gümüshane'de 35 Yildir Tek Eliyle Tesbih Diziyor

Gümüshane’de yasayan Musa Bulgur, çocuk yaslarda sol kolunun kesilmesine ragmen sabir gerektiren tesbihçilik meslegini 35 yildir tek eliyle ustalikla sürdürüyor.

Gümüshane'de 35 Yildir Tek Eliyle Tesbih Diziyor
Karaer Mahallesi’nde bulunan küçük bir dükkânda tesbihçilik meslegini 35 yildir sürdüren Musa Bulgur’un kolu 7 yasinda kangren olmasindan dolayi dirseginden kesildi.

Küçük yasta kolunu kaybetmesine ragmen hayata küsmeyen Bulgur, zeytin çekirdeklerinden tesbih yaparak bu meslege merak saldi.

Uzun bir süre hobi olarak devam ettigi tesbihçiligi, emekli olduktan sonra dükkân açarak meslegi haline getiren 70 yasindaki Musa Bulgur, insanlarin iki elle bile yaparken zorluk çektigi tesbihçiligi tek eliyle kusursuz sekilde yapmasiyla takdir topluyor.

“Saglam adamin yapamayacagi isi ben yapiyorum”

Tesbihçiligin sabir istediginin altini çizen Musa Bulgur, “7 yasinda okula gidip geldigim bir günde düstüm ve kolumu kirdim. Ondan sonra kolumu bagladilar, tutmadi kangren oldu ve kestiler. Çocukluk zamanlarimda zeytin çekirdeklerini tasla kenarlarini düzelterek daha sonra büyük igneyle delerek tesbih dizmeye basladim. Kendimizi böyle alistirdik. Daha sonra buraya geldim okula gittim. Okulu bitirdikten sonra dükkân açtim. O dönem Devlet Su Isleri’nde çalistim daha sonra emekli oldum. 35 yildir tesbih diziyorum. Bu isi yapmak sabir ister. Sabirsiz olursan, sinirli olursan bunlari dizemezsin. Bendeki sinir baskaydi buna kafayi verince o siniri de atlattim. Ben kendimi alistirdim, öyle insanlar var ki gözleri görmüyor ama neler yapiyorlar. Ben de elimden gelen her seyi yapiyorum. Saglam adamin yapamayacagi isi ben yapiyorum” dedi.



Musa Bulgur’un iki eli olan insanin yapamayacagi bir isi yaptigini dile getiren Selçuk Gün (45) ise “Yaklasik 30 senedir taniyorum Musa amcayi. Eski dükkânini da biliyorum. Tek koluyla birlikte iki eli olan adamin yapamayacagi isleri yapan tanidigimiz bir amcamiz. Ben dizemem, baskasi dizemez ama o diziyor iste” diye konustu.

Kaynak: İHA