Biri Bile Görülemezken Üçü Bir Arada Görüntülendi

Nesli tükenmekte olan türler arasinda bulunan su samurlarinin birinin bile görülmesi bir hayli güçken Sivas’ta bir köylü 3 su samurunu bir arada görüntülemeyi basardi.

Biri Bile Görülemezken Üçü Bir Arada Görüntülendi
Sivas’ta, nesli tükenmekte olan türler arasinda tehlikeye yakin kategoride yer alan su samuru görüntülendi. Sivas’in Hafik ilçesi Çimenyenice köyü yakinlarinda bir köylü tarafindan, Kizilirmak kiyisinda 3 su samuru bir arada görüntülendi. Anne ve iki yavrudan olusan su samuru ailesi suda oynarken görüntülendiklerini fark edince Kizilirmak’a girerek izlerini kaybettirdi.

Yaban hayati fotografçisi Mustafa Arslan, üç su samurunun ayni anda görülmesinin büyük bir sans oldugunu belirtip, "Su samurlari nesli tükenmekte olan türler arasinda tehlikeye yakin türler kategorisinde bulunuyor. Çogunlukla gece hareket eden bir canlidir. Hayatinin çogunu su ve suya yakin bölgelerde geçirir. Bu nedenle insanlara pek fazla gözükmezler. Genellikle balikçilar görürler. Bu nedenle görüntülenmeleri ilgi geçiyor. Zararsiz kendi halinde canlilardir. Bunlari görmeyi basaranlar kendilerini oldukça sansli olarak görebilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA