Bingöl'de Erzincan'a Destek

Erzincan’in Iliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasi sonrasinda Bingöl’den personel, ekipman ve is makinesi destegi gönderildi.

Bingöl'de Erzincan'a Destek
Erzincan’in Iliç ilçesinde özel bir firmanin faaliyet gösterdigi altin madeninde toprak kaymasi meydana geldi. Göçük altinda kalan isçileri arama kurtarma çalismasi sürerken Bingöl Valiligi’nde bölgeye personel, ekipman ve is makinesi gönderildi.

Bingöl Valiligi’nden yapilan açiklamada, “Depremler yasayan bir il olarak güç durumdaki Erzincan’in sikintilarini yakinen biliyoruz. Bingöl Valiligi ve halki olarak Erzincan’in yanindayiz. Erzincan Valiligi ile yaptigimiz görüsme sonrasi is makinasi ve projektör ihtiyaçlarini aldik. Il Özel Idaresinden; 3 dozer,3 loder,3 tir, 1 pikap, 11 personel, DSI’den; 1 dozer, 1 tir,1 pikap, dozer biçagi tasiyan 1 kamyon,6 personel, FEDAS’tan; 10 projektör, AFAD’tan; 1 arama kurtarma araci,6 projektör ve 6 kisilik arama kurtarma ekibi olmak üzere Bingöl Valiligi olarak toplam 7 agir is makinasi, 4 tir, 1 kamyon, 1 pikap, 1 arama kurtarma araci, 16 projektör ve 23 personelden olusan ekibimizi Vali Yardimcimiz Malik Çalislar liderliginde toprak altindaki canlara ulasmak yolunda çalismalarda bulunmak üzere 22:30’da Erzincan Iliç’e yolcu ettik. Allah yollarini açik etsin. Kaza ve musibetlerden korusun” denildi.
Kaynak: İHA