Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Bati Karadeniz (Sinop disinda), Orta Karadeniz (Samsun disinda), Dogu Anadolu’nun batisi ile Giresun, Mus, Bitlis, Sirnak ve Hakkari çevrelerinin yagmur ve saganak, Ege ve Bati Akdeniz kiyilarinin yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Kahramanmaras, Gaziantep, Kilis, Adiyaman ve Sanliurfa çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmasi bekleniyor. Iç ve dogu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda çig tehlikesi bulunmaktadir.



Havaa sicakligi: Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece azalacagi, mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzzgar: Genellikle güney, yarin (Çarsamba) bati kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, Iç Anadolu ile Bati ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli 14

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 14

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, bu sabah ve ögle saatlerinde saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 21

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmasi bekleniyor 16

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 21

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 20

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu 7

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde saganak yagisli 15
Kaynak: İHA