O Proje Can Dostlarina Umut Oldu

Sakarya Büyüksehir, Türkiye’nin en modern hayvan rehabilitasyon merkeziyle ‘can dostlarin’ umudu oldu. Baskan Ekrem Yüce, Kocaeli Üniversitesi’nin hibe destegiyle Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nin 10 yillik tibbi malzemesini teslim aldi. Baskan Yüce, “Efendimizin ‘Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size rahmet etsin’ sözünü hayatimizin merkezine yerlestirdik. Sehri bu bilinçle yönettik” dedi.

O Proje Can Dostlarina Umut Oldu
Tarimdan spora, altyapidan üstyapiya kadar birçok önemli projelere ve yatirimlari hayata geçirerek vatandaslardan büyük memnuniyet kazanan Sakarya Büyüksehir Belediyesi, bu hizmetler arasinda sokaktaki can dostlarini da unutmuyor. Türkiye’ye örnek olan ve Marmara’nin en büyük hayvan hastanesi konumundaki Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açan Büyüksehir, tedavi için getirilen hayvanlarin yaralarina merhem oluyor. Ihtiyaçlarin temini konusunda bazi temaslar yürüten Veteriner Hizmetleri Subesi, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nden ciddi bir destek aldi. Sokak hayvanlari için 2 kamyon ve 3 kamyonetlik tibbi malzeme hazirlayan Umuttepe’deki görevliler, Sakarya’nin can dostlarina ‘umut’ oldu.

Içerisinde sargi filesi, maske, infizyon seti, tulum, sperlik, mama kabi ve naylon kutusunun bulundugu malzemeyi bizzat Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce teslim adli. Yüce’ye ayrica AK Parti Sakarya Milletvekili Ali Inci ve 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtari Yunus Özçelik eslik etti. Yüce, yapilan bu hibe destegiyle sokak hayvanlarinin 10 yil boyunca ihtiyaç duyacagi gereksinimlerin karsilandigini belirterek ilgililere tesekkür etti.

Baskan Yüce, “Türkiye’nin en modern rehabilitasyon merkezini kurmanin bahtiyarligini yasiyoruz. Her türlü imkan ve sistem ile çok iyi bir çalisma yapiliyor. Efendimizin ‘Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size rahmet etsin’ sözünü hayatimizin merkezine yerlestirmeliyiz. Çünkü onlar bizlere muhtaç, bir yardim bekliyor. Biz de bu hadisin sevabi ve hayri ile sereflenmek için bu alanda büyük adimlar attik. Yapilan hibeden dolayi kardes sehrimiz Kocaeli ye Kocaeli Üniversitesi rektörümüze, üniversite bashekimimize ve emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” dedi.

180 tekli kafes, 14 karantina tekli kafes, 10 çoklu açik kafes, 4 küçük yogun bakim ünitesi, büyük yogun bakim ünitesi, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, 2 idrar analiz, 3 koter ve EKG cihazi yer aliyor. 3 oksijen konsantratörü, otoklav, 2 starizatör, mikroskop, wod lambasi, 9 krom kedi kafesi, 2 büyük boy krom köpek kafesi, 6 krom orta boy köpek kafesi ile bölgenin en kapsamli ve donanimli merkezi olan Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevinde her gün can dostlari sifa buluyor.
Kaynak: İHA