Murat Kurum, Kadir Topbas'i Anma Programina Katildi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, IBB Eski Belediye Baskani Kadir Topbas’in Fatih Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Serif’ine katildi. Camii avlusunda basin açiklamasi yapan Kurum “Kadir baskanimiz Istanbul’un abisiydi. Durusuyla, tavriyla, gülüsüyle, samimiyetiyle, içtenligiyle her zaman Istanbullu hemserilerimiz için en iyisinin mücadelesini verdi. AK Parti’mizin sosyal belediyecilik anlayisini Istanbul’dan baslayip tüm Türkiye’ye dalga dalga götüren en önemli temsilcilerinden bir tanesiydi” dedi.

Murat Kurum, Kadir Topbas'i Anma Programina Katildi
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, IBB Eski Belediye Baskani Kadir Topbas’in ölümünün 3’üncü yil dönümünde Fatih Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Serif’ine katildi.

Programda Kurum’a Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe eslik etti. Camide kilinan öglen namazinin ardindan Kur’an-i Kerim okundu. Cami avlusunda vatandaslar tarafindan ilgiyle karsilanan Kurum, sohbet edip hatira fotografi çektirdi. Kurum cami çikisinda ise basin açiklamasinda bulundu.

“AK Parti’mizin sosyal belediyecilik anlayisini Istanbul’dan baslayip tüm Türkiye’ye dalga dalga götüren en önemli temsilcilerinden bir tanesiydi”

IBB Eski Belediye Baskani Kadir Topbas’in Mevlid-i Serif’ine katilan Kurum, “Bugün Kadir abimizi üçüncü yil dönümünde anmak için Fatih Camii’nde öglen namazina müteakip mevlidimize katildik. Kadir abimizi sevenler, arkadaslari, dostlari hep birlikte buradaydik. Öncelikle rahmetli baskanimizi minnetle yad ediyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Kadir baskanimiz Istanbul’un abisiydi. Durusuyla, tavriyla, gülüsüyle, samimiyetiyle, içtenligiyle her zaman Istanbullu hemserilerimiz için en iyisinin mücadelesini verdi. AK Parti’mizin sosyal belediyecilik anlayisini Istanbul’dan baslayip tüm Türkiye’ye dalga dalga götüren en önemli temsilcilerinden bir tanesiydi. Yapmis oldugu eserlerle bugün Istanbul’un her sokaginda, her mahallesinde milletimizin refahi için, huzuru için çalismalari var. Biz Kadir baskanimizla onur gurur duyuyoruz. 31 Mart aksami Kadir abimizden aldigimiz bayragi çok daha yukarilara tasiyarak, ülkemizin hak ettigi o muasir medeniyetler seviyesine çikaracak adimlari ayni anlayisla, ayni samimiyetle, gayretle yapacak arkadaslari ve iste buradaki kadrolar olarak biz de bu mücadeleye sonuna kadar devam edecegiz. Bu mücadele güçlü Türkiye mücadelesidir. Bu mücadele Istanbul’un 571 yillik onuru ve gururudur. 31 Mart’ta çok daha güçlü bir sekilde tüm Istanbul’u, tüm Türkiye’yi ve tüm dünyayi kucaklayarak Sultan Fatih’in torunlariyla birlikte bu sehrimizin her sokagina, her mahallesine gözümüz gibi bakacagiz. Milletimiz bize nerede ihtiyaç duyarsa orada olacagiz. Türkiye Yüzyili’nin parlayan yildizi Istanbul’umuzu hep birlikte insa edecegiz” dedi.



“Milletimiz bize nerede ihtiyaç duyarsa, nerede yaninda görmek isterse biz o zaman yaninda oluruz”

TOKI’den konut satin alanlarin sorunlarinin çözülüp çözülmeyecegini soran gazeteciye yanit veren Kurum “Milletimiz bize nerede ihtiyaç duyarsa, nerede yaninda görmek isterse biz o zaman yaninda oluruz. Oradaki arkadaslarimizin talepleri üzerine kendileriyle görüstük ve görüsme çerçevesinde yapilmasi gereken çalismalari TOKI baskanligimiz, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’miz yaptilar. Hem iyilestirme baglaminda, hem de vatandasimizin alt gelir grubu kardeslerimizin konut edinmesi ve onlarin saglam güvenli depreme dayanikli binalarda oturmasi için bu mücadeleyi verdiler. Biz Sayin Cumhurbaskani’mizin liderliginde bugüne kadar ne söz verdiysek o sözleri tutan tarafta olduk. Bugün Istanbul’un her yerinde eserlerimiz var. Kadir abimizin eserleriyle baslattigimiz o bayrak yarisini biz çok daha yukarilara tasiyan tarafta olacagiz. Milletimiz bize ihtiyaç duydugu anda onlari dinleyecegiz. Onlarla ben görüstüm yine görüsmemiz gerekiyorsa yine görüsürüz, yine dinleriz. Dinlerken de bir çözüm bularak, bir bahane üretmeden, bir bahanenin arkasina saklanmadan bu çözümleri ortaya koyariz. Biz 25 yildir bu anlayista milletimize hizmet ediyoruz. 22 yildir da milletimiz bu anlayistan ötürü hep sayin Cumhurbaskan’imizi bizleri destekliyor. Herhangi bir sikinti problem yok. Biz milletimizin dertleriyle hemhal olup onlarla ilgilenecegiz ve çözüm bulmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“IBB her hayirli iste oldugu gibi yine dava açma, hevesinden geri durmuyor”

Atatürk Havalimani Millet Bahçesi ihalesinin iptal edildigi davanin IBB tarafindan açilmasi ile ilgili düsüncelerini soran gazeteciye cevap veren Kurum “IBB her hayirli iste oldugu gibi yine dava açma, hevesinden geri durmuyor. Orada dava açmanin geregi gerekçesinin ne oldugunu IBB’ye sormak lazim. Dönüp aynaya baktiklarinda Istanbul’a büyük bir yesil alan kazandirilmasi mi zorlarina gidiyor? Orada on binlerce agaçlarin içinde çocuklarimizin huzurla güvenle oynamasi mi zorlarina gidiyor? Orada milletimizin huzur içerisinde olmasi, afet esnasinda bir toplanma alani vazifesi görecek, gençlerimizin teknoloji merkezleriyle, dene yap atölyeleriyle, oradaki kütüphanelerde ders çalismasi mi zorlarina gidiyor? Gerekçeli karari biz daha almadik, alacagiz ama burasi tartisilacak bir konu degildir. Istanbul Atatürk Havalimani islemektedir. Atatürk’ümüzün isminin verildigi ve burada Türkiye’nin ilk havalimani olan Atatürk Havalimani hala sivil uçuslara, acil uçuslara açiktir ve bir pisti hizmet vermektedir. Günde binlerce uçagin uçtugu Istanbul Havalimani’nda rekorlar kiriliyor. Istanbul’a tüm dünyaya hizmet veriyor. Biz eserler kazandirmaya, milletimize hizmet etmeye devam edecegiz. Muhalefetin ne yaptigiyla, neyle ilgilendigiyle biz ilgilenmiyoruz. Istanbul’un gündemi neyse o gündeme odaklanacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA