Kar Senliginde Dagda Kar Bulamadilar

Konya’nin Beysehir ilçesinde düzenlenen kar senligine katilan doga severler ile dagcilar, daglik alanda gerçeklestirdikleri yürüyüste kar bulamadilar.

Kar Senliginde Dagda Kar Bulamadilar
Beysehir Kültür ve Turizm Dernegi bünyesinde faaliyet gösteren Beysehir Treeking ve Doga Yürüyüsleri Toplulugu’nun geleneksel olarak bu yil 13’üncüsünü gerçeklestirdigi Huglu Dikenli Tepe Kar Yürüyüsü etkinligine katilan dogaseverler çiktiklari daglik alanda ummadiklari manzarayla karsilasti. Yapildigi yillarda adeta kar senligine dönüsen etkinlikte, bu yil zirveye çiktiklari anlarda beyaz örtüden eser bulamayan doga severler, yürüyüslerini umduklari gibi kar örtüsü üzerinde gerçeklestiremedi.

Beysehir Kültür, Doga ve Turizm Dernegi Baskani Mustafa Büyükkafali, her yil geleneksel olarak doga yürüyüsü düzenledikleri Huglu Dikenli Tepe Kar Yürüyüsü etkinliginin doga severlerin yani sira dagcilarin da katilimlariyla çok ilgi çeken bir aktivite oldugunu hatirlatti. Bu yil Subat ayinin ortalarinda 13’üncüsünü gerçeklestirdikleri kar yürüyüsü etkinliginde kar örtüsü olmamasinin üzüntüsünü ve buruklugunu yasadiklarini anlatan Büyükkafali, “Bu yil maalesef bölgemizde büyük bir kuraklik yasaniyor. Her yil kar yürüyüsü yaptigimiz daglik alanlarda bile kar örtüsü bulunmuyor. 13 yildir Huglu’da bu etkinligi yürütüyoruz. Ama bu yil ilk kez kar örtüsü olmadan, karda yürümeden bir etkinligi tamamlamis bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlige Konya, Aksaray ile çevre il ve ilçelerden toplamda 227 doga sever ile dagcinin Huglu Mahallesi’nde bir araya gelip katildigini vurgulayan Büyükkafali, Huglu Dikenli Tepesi’nin 1820 metre rakima sahip zirvesine yine inisi ve çikisi 8 kilometre mesafeli olan bir tirmanis gerçeklestirerek ay yildizli bayragi dikerek topluluklarin pankartlarini açtiklarini belirterek, “Bu kez alanda kar örtüsü olmadan çikis ve inis gerçeklestirerek yürüdük. Katilimcilarimizin yine ilgisi yogundu. Ama, onlara alanda bu yil kar örtüsü bulunmadigini etkinlige çikmadan önce söylemistik. Buna ragmen yine büyük bir katilimci ilgisi ile karsilastik. Çünkü, 2024 yilinin ilk doga yürüyüsü etkinliklerinden birisiydi bu etkinligimiz. Huglu’daki etkinligimiz daha önceki kar örtüsünün oldugu yillarda kar senligine dönüsür, kara iliskin eglenceli aktivitelerle dolu bir yürüyüs olurdu. Bu yil karin tadini çikaramadik ama yine güzel farkli bir atmosferde bir aktivite oldu diyebiliriz" dedi.

Kaynak: İHA