Ihlas Haber Ajansi'na 3 Ödül

6 Subat depremlerinin yakin taniklarindan muhabir ve kameramanlarin hatiralarini anlattigi “Sarsilma” isimli kitap tanitimi yapildi. Depremde sahada görev yapan gazetecilerden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Ahmet Faruk Sarikoç ve Volkan Kayalara ödülleri verildi.

Ihlas Haber Ajansi'na 3 Ödül
Asrin felaketi 6 Subat 2023 depremlerinin ardindan bölgeye giden gazetecilerin hatiralarini anlattigi ’Sarsilma’ isimli kitap Beyoglu’nda Atlas Sinemasi’nda düzenlenen tören ile tanitildi. Törene, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi Baskani Aytekin Polatel ve kitapta yazilari bulunan gazetecilerde katildi.

Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi tarafindan ve Sosyal Gelisim ve Dayanisma Dernegi (SGDD-ASAM) katkilariyla hazirlanan kitap felaketin yakin taniklarindan afetin boyutunu gözler önüne serdi. Kitabin tanitim filminin gösterimi ile baslayan gecede 77 gazeteciye ödülleri verildi.

Ihlas Haber Ajansi Genel Müdürü Hamit Arvas, Ihlas Haber Ajansi Genel koordinatörü Irfan Altikardes’ tesekkür plaketleri ve Ihlas Haber Ajansi Muhabiri, Ahmet Faruk Sarikoç, Ihlas Haber Ajansi muhabiri Volkan Kayalar, Ihlas Haber Ajansi kameramani Gürkan Sayin’a ödülleri verildi.



“Çok seyler yapma anlaminda önemli bir motivasyon”

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "6 Subat gecesinde yasadigimiz korku ve bugün umutla gelecege bakma konusundaki duygularimiz arasindaki zaman, acilar ve kayiplar. Hani ressamlara denir ya mutlulugun resmini çizebilir misin? Ne acinin, ne 6 Subat’in resmini çizebilecek bir kalem var midir acaba? 6 Subat’ta yasadigimiz asrin felaketi diye ifade ettigimiz bu büyük felaket inaniyorum ki biz belediye baskanlarina korkuyla umudun arasindaki çizgide umuda dair bir seyler degil, çok seyler yapma anlaminda önemli bir motivasyon olmali" diye konustu.



“Önce insaniz diyerek ellerini tasin altina koydular”

Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi Baskani Aytekin Polatel, "Zor sartlarda görevlerini yapan meslektaslarim ayni zamanda depremzede ve haberciydi. Önce insaniz diyerek ellerini tasin altina koydular. Dünyada pek örnegi olmayan bir kitaba deneyimlerini aktardilar. Bu kitap ile tarihe not düstüler. Altimizda hareketli binlerce fayin oldugu bir cografyada yasarken Kahramanmaras depremleri bizlere saha deneyimlerini önümüzdeki süreçte arzu etmedigimiz ancak bekledigimiz diger depremlere de kilavuz olmasi gerekliligini tasiyan bir kitap" dedi.

Kaynak: İHA