Fethiye'de Kan Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde, kan stoklarinin azalmasi nedeniyle 3 gün sürecek kan bagisi kampanyasi baslatildi. Kampanyaya ilk destek Fethiye Kaymakami Ismail Hakki Ertas’tan geldi.

Fethiye'de Kan Bagisi Kampanyasi Baslatildi


Fethiye Kaymakamligi ve Kizilay Subesi tarafindan düzenlenen kan bagis kampanyasi Ugur Mumcu Parki’nda gerçeklestirildi.

Ilçenin 3 farkli noktasinda 3 gün boyunca devam edecek kampanyaya, Fethiye Kaymakami Ismail Hakki Ertas, Ilçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadasoglu, Ilçe Jandarma Komutani Mustafa Çiçek, Ilçe Müftüsü Kamil Oktay, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Harun Resit Yigit, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Saban Sarikaya, farkli kamu kurum ve kuruluslarinin personeli ile vatandaslar katilim gösterdi. Hastalara umut olmak için kan bagisinin önemine deginen Kaymakam Ertas, kan bagisinda bulunmanin vatandaslik görevi oldugunu hatirlatti.

Fethiye Kaymakami Ismail Hakki Ertas konusmasinda, “Kan bagisinda bulunmak bir vatandaslik görevi. Fethiye Kaymakamligi olarak 3 gün kan bagisi kampanyasi düzenledik. Bizde bu amaci yerine getirmis olduk. Her zaman kan bagisi organizesi oluyor. Fakat Fethiye’de Kaymakamlik olarak ilk kez kan bagisi kampanyasi gerçeklestiriliyoruz. Bütün kurumlara ve halkimiza haberdar ettik. Kan ihtiyacinin karsilanmasi için 3 noktada kan bagis kampanyasini düzenledik. Kan, candir. Herkesin muhakkak kana ihtiyaci vardir. Kan bagisinda da tek yetkili Türkiye’de Kizilay’imiz. Tüm kurumlarimizla burada bulunup, Fethiye Kaymakamligi olarak Kizilay’a destek verdik. Tüm halkimizi kan bagisina bekliyoruz. Kan bagisi 3 gün sürecek. Yarin da yine sehir merkezinde ve Ömer Özyer okulunda devam edecek. Fethiye’miz zaten kan bagisi konusunda çok duyarli. Bugün biraz daha konuya dikkat çekmek amaciyla bu etkinligi gerçeklestirdik. Tüm Fethiye halkina desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA