Depremde Kaybettigi Esiyle 36 Yillik Birlikteligin Ardindan Ilk Yalniz Sevgililer Günü

Hatay’da yasanan asrin felaketinde 36 yillik esi Mustafa Civelek’i kaybeden Gönül Civelek, yasadiklari mutlu hatiralari ve esinin her özel günde yaptigi sürprizleri unutamiyor.

Depremde Kaybettigi Esiyle 36 Yillik Birlikteligin Ardindan Ilk Yalniz Sevgililer Günü
Kahramanmaras merkezli depremler Hatay’da büyük yikima yol açmis ve 25 bine yakin insan vefat etmisti. Depreme Esenlik mahallesi Karanfil Apartmanin da yakalanan 54 yasindaki Gönül Civelek, 36 yillik esi 65 yasindaki Mustafa Civelek’i depremde kaybetmisti. Yasamini Antakya ilçesinde sürdüren Civelek, buruk geçirdigi 14 Subat Sevgililer günü yaklasirken ’Bana ilk defa çiçek gelmeyecek’ dedi.



“Duygularim çok karisik, çok üzgünüm”

Esini hatirlamadigi tek bir gün bile olmadigini ifade eden Civelek, "Ben esimle 1986 yilinda görücü usulü ile evlendim. 36 yil beraber kaldik. Çok mutlu günlerimiz geçti. Özel günlerde disariya çikartir. Yemege götürür, sürprizler yapardi. Çok mutluyduk. 4 tane evladimiz oldu. Evlatlarimizi büyüttük, evlendirdik. Bugüne kadar günlerimizi mutlulukla geçirdik. Ta ki deprem aksamina kadar deprem gecesi esim oturma odasinda uyuyacagini söyledi.

Bende yatak odasina geçtim yattim. Sonra deprem esnasinda yatak odasinin kapisini açti. Gönül kalk deprem oluyor diye seslendi. Ben yataktan firladim. Kostum, çikin diye bagirdim. Zannediyorum ki arkamdalar ondan sonra kendilerini göremedim. Çok karanlikti 5’inci günü cansiz bedenlerini çikardilar. O günü gömüldüler ve o günden sonra zaten sevgililer gününü kendi olmadan ilk kez geçirecegim ve çok üzgünüm. Artik her yil böyle olacak. Hatiralar insani öyle mahvediyor ki anlatamam. Duygularim çok karisik, çok üzgünüm. Bana ilk defa çiçek gelmeyecek. Disariya çikamayacagiz, bu yil artik yok. Inan ki ne yapacagimi bilmiyorum. O kadar duygu yüklüyüm ki hatirlamadigim hiçbir günüm yok. Hiçbir anim yok. Rüyalarima dahi giriyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA