BAÜN'de, Bisiklet Hareketliligi Basladi

Balikesir Üniversitesinde, bisiklet hareketliligini desteklemek ve farkindalik olusturmak amaciyla, “Bisiklet Hareketliligine Sen De Katil” temali bisiklet turu düzenlendi.

BAÜN'de, Bisiklet Hareketliligi Basladi
baün Çagis Yerleskesinde gerçeklesen etkinlikte, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesindeki Bisiklet Toplulugu üyesi ögrenciler, Kuva-yi Milliye Kapisinda bulusarak, Saglik Bakanligi tarafindan üniversiteye temin edilen bisikletleriyle yerleske turu gerçeklestirdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu’da yerleske boyunca pedallayan ögrencilerle rektörlük önünde bir araya geldi. Üniversite üst yönetiminin de eslik ettigi Rektör Prof. Dr. Ogurlu, spor dostu üniversite kimligi ile bisiklet hareketliligini desteklediklerini dile getirdi. Balikesir Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle yerleskede bisiklet yollarinin ayrilarak düzenlendigini belirten Rektör Ogurlu, ögrencilerin taleplerini de dikkate alarak yerleskedeki bisiklet hareketliligini ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri desteklemeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Bisiklet Toplulugu Akademik Danismani Ars. Gör. Ibrahim Misir ve topluluk üyesi ögrenciler de ilgi ve destekleri için Rektör Prof. Ogurlu’ya tesekkür ederek, Balikesir Üniversitesi ögrencilerini de toplulugun etkinliklerine katilmaya davet etti.

Bisiklet Toplulugu, faaliyetlerini; BAÜN Alparslan Türkes Stadyumu içerisinde, Balikesir Büyüksehir Belediyesi destekleriyle kurulan topluluk odasi ve atölyede sürdürüyor.
Kaynak: İHA