Fatih'te Ahsap Binada Baslayan Yangin Yanindaki Binaya Da Siçradi

Fatih’te yari ahsap bir binada çikan yangin kisa sürede büyüyerek yanda bulunan binaya siçradi. Çevre ilçelerden sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangin güçlükle söndürüldü. Yangin basladiginda binada bulunan bir kisinin dumandan etkilendigi ögrenildi.

Fatih'te Ahsap Binada Baslayan Yangin Yanindaki Binaya Da Siçradi
Yangin saat 01.00 siralarinda Balat Mahallesi Hizir Çavus Köprübasi Sokak’ta meydana geldi. Bir kismi tadilat halinde oldugu ögrenilen 3 katli bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Neden çiktigi bilinmeyen yangin kisa sürede yandaki 4 katli binanin üç ve dördüncü katina siçradi. Çevredeki vatandaslar itfaiye, polis ve saglik ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen Fatih, Bayrampasa, Bakirköy ve Sisli itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangin güçlükle kontrol altina alindi. Alevlerin 2 binayi da sardigi yangin için itfaiye ekipleri Hizir Çavus Köprübasi Sokak ve Mürselpasa Caddesi üzerinde iki koldan söndürme çalismalari yürüttü. Yangin yaklasik 30 dakikalik bir çalismanin ardindan söndürüldü.

Iddiaya göre yangin yandaki binaya sirayet ettigi esnada binada bulunan bir vatandas da kendi imkanlariyla evden çikarak kurtuldu. Yangindan kurtulan vatandasin dumandan etkilendigi ögrenildi.

Söndürme çalismalari nedeniyle Mürselpasa Caddesi bir süre araç trafigine kapatilarak ulasimin ara sokaklardan gerçeklesmesi saglandi.

Polis ve itfaiye ekiplerinin yaptigi ilk inceleme sonucu yanginda can kaybi ve yaralanma yasanmadigi ögrenildi.

Polis ekipleri yanginla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA