Misir'dan Israil'e 'Refah' Uyarisi

Misir Disisleri Bakanligi, Israil’in Gazze’nin güneyindeki Refah’a planladigi askeri operasyonun kesin bir sekilde reddedildigini belirterek, Misir’in böyle bir saldirinin korkunç sonuçlari olacagi konusunda uyarida bulundugunu aktardi.

Misir, Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapilacagi açiklamalarina tepki gösterdi. Misir Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Misir’in özellikle Gazze Seridi’ndeki insani felaketi daha da kötülestirmenin getirdigi riskler isiginda böyle bir saldirinin korkunç sonuçlari olacagi konusunda uyarida bulundugu aktarildi. Gazze Seridi’nde son güvenli bölge olmasi nedeniyle yerinden edilen 1 milyondan fazla Filistinlinin sigindigi Refah’in hedef alinmasini önlemek için tüm uluslararasi ve bölgesel çabalarin birlestirilmesi çagrisinda bulunulan açiklamada, Refah’in hedef alinmasi ve insani yardima erisimin engellenmesinin Israil’in Filistin halkinin yerinden edilmesine yönelik politikasinin bir parçasi oldugu aktarildi. Misir’in taraflar arasinda ateskes ve esir takasina iliskin çabalarina devam ettigi ifade edilen açiklamada, Israil’e bu çabalara yanit vermesi ve durumu daha da karmasiklastiracak, istisnasiz herkesin çikarlarina zarar verecek önlemler almaktan kaçinmasi yönündeki baskinin yogunlastirilmasi çagrisinda bulunuldu.

Misir’in Camp David Anlasmasi’ni askiya alacagi iddiasi

Iki Misirli yetkili, Refah kentine saldirmasi halinde Misir’in Israil ile yaptigi baris anlasmasi Camp David Anlasmasi’ni askiya alacagini iddia etti. Misirli yetkililer, Refah’a yönelik saldirilarin Gazze Seridi’ne yardimlarin yapildigi ana yolun kapanmasina neden olacagini belirtti.

Kaynak: İHA