ETB Meclisi Ankara'da Toplandi...

Erzurum Ticaret Borsasi (ETB) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan TOBB Ikiz Kuleler ’de düzenlenen ‘Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katildi.

ETB Meclisi Ankara'da Toplandi...
Seminerin ilk günkü bölümü TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün açis konusmasiyla basladi.

Programda daha sonra TOBB Baskan Danismani Hasan Çaglayan Dündar , ‘TOBB’un Kurumsal Yapisi ve Faaliyetleri’, önceki dönem TBMM Baskanlarindan ve TOBB Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi (TOBBUYUM) Yönetim Kurulu Baskani Cemil Çiçek, ‘Karar Alma Süreçlerinde TOBB’un Rolü’, Ihsan Ataöv, ‘Protokol Kurallari’, önceki dönem Merkez Bankasi Baskanlarindan, TOBB ETÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ögretim Görevlisi Süreyya Serdengeçti, ‘Türkiye Ekonomisindeki Gelismeler’, Gülru Gezer, ‘Küresel Gelismeler ve Türkiye’, Mert Kuleoglu, ‘Yesil Dönüsüm’, Ali Çufadar, ‘Ekonomide Görünüm’ konulu sunum yaptilar.

Baskan oral, önceki dönem TBMM Baskani Cemil Çiçek’e tesbih

Baskan Hakan Oral, ayrica, önceki dönem TBMM Baskanlarindan ve TOBB Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi (TOBBUYUM) Yönetim Kurulu Baskani Cemil Çiçek’le , "Oda Borsa MeclIs Üyeleri Bilgilendirme Semineri"nin ardindan bir araya gelerek , Erzurum’a özgü Oltu tasi tesbih takdiminde bulundu.

Meclis üyelerine cografi isaretli ürünler ikram edildi

"TOBB- Oda / Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri" programi çerçevesinde ayrica ,Erzurum Ticaret Borsasi Cografi Isaret Belgeli ürünleri, "Erzurum Su Böregi, Pekmezli Baklava ve Erzurum Mantisi( Erzurum Hingeli) programa Türkiye’nin çesitli sehirlerinden katilim saglayan Oda ve Borsa’larin Meclis Üyelerine de ikram edildi.

Hisarciklioglu Meclis Üyelerine Hitap Etti

Programin ögleden sonraki bölümüne, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’da katildi.

Yapilan Sunumlarin ardindan Meclis Üyelerine hitaben bir konusma yapan TOBB Baskani Hisarciklioglu, is dünyasinin yerelde ve genelde yasadigi sorunlarin çözümünde Oda ve Borsalarin çok önemli bir görev üstlendigini ifade etti.

“Görevimizi Layikiyla Yapma Gayretinde Olmaliyiz”

‘Bu makamlar, temsil ettigimiz kisilere hizmet etme makamidir’ diyen Baskan Hisarciklioglu konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Üstlendigimiz bu görevler fedakarlik ve sorumluluk isteyen görevlerdir. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir. Eger insanlarimizi mutlu edebiliyorsak, isleri kötü giden bir üyemizin derdine derman olabiliyorsak bizim için bundan daha büyük bir kazanç yoktur. Bizler bu görevlere seçildiysek görevimizi layikiyla yerine getirme gayreti içerisinde olmaliyiz. Sinifi geçebilmek için buralarda yapacagimiz hizmetler çok önemli Biz kanun çikaramayiz, para basamayiz. Ama fikir üretebiliriz, projeler gelistirebiliriz. Bir yerde bir sorun yasaniyorsa bununla ilgili düsüncelerimizi dile getirmeliyiz. Sahada yasadigimiz sikintilari tespit edip ilgili kisi ve kurumlara ulastirabiliriz. Halkimiz adina, is insanlarimiz adina bunlari yapmaliyiz.”

Hiçbir alanda kavgayla ve çekismeyle hizmet edilemeyecegini anlatan TOBB Baskani Hisarciklioglu, “Ancak konusarak ve diyalogla sorunlarimizi çözebiliriz. Sikintilari bilme konumunda olan bizleriz. Bize oy versin veya vermesin üyelerimizin sikintilarini yakindan takip edip, yasanan sorunlari çözme makaminda ve iradesinde olan kisi ve kuruluslara aktarmali ve çözüme katki sunmaliyiz. Ortak akilla ve birlik, beraberlik ruhuyla hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapabildigimiz sürece basarili olacagiz” diye konustu.

TOBB Baskani Hisarciklioglu, ETB Meclis Toplantisina Katildi

Erzurum Ticaret Borsasi Subat ayi Meclis Toplantisi TOBB Ikiz Kulelerinde gerçeklestirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun da katildi.

Meclis toplantisinin açilisini gerçeklestiren Erzurum Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral" Türk Is Dünyasinin agabeyisi TOBB Baskanimiz Sayin Rifat Hisarciklioglu’na her alanda bizlere göstermis oldugu destek ve yardimlardan dolayi bir kez daha sükranlarimi sunuyorum.Bu anlamda ilimizde kurmayi planladigimiz Lisansli Depoculuk Faaliyetlerimiz ile Yeni Borsa Hizmet Binamiz içinde desteklerini talep etti.TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ise Hakan Oral bey , TOBB Genel Idare Kurulu Üyem.Kendisi basarili,çaliskan bir arkadasimiz.Fikirlerinden ve çaliskanlarindan da istifade ediyoruz.Bu anlamda Erzurum Borsadaki çalismalarini yakindan takip ediyorum. Basta Soguk Zincir Süt Projesi, Cografi Isaretli Ürünler ve Mesleki Egitim anlamindaki çalismalari gerçekten takdire sayan kendisine birkez daha huzurunuzda tesekkür etmek istiyorum.Yeni Borsa Hizmet kompleksi çalismalariniza da destek sözü veriyorum." Seklinde konustu.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na ayrica Erzurum Ticaret Borsasi Cografi Isaret Belgeli ürünleri, "Erzurum Su Böregi, Pekmezli Baklava ve Erzurum Mantisi( Erzurum Hingeli) ikraminda bulunuldu ve Oltu tasi islemeli Ay Yildiz rozet takdim edildi. Daha sonra Baskan Hisarciklioglu , ETB Meclis üyeleriyle toplu fotograf çektirdi. Fotograf çekimi sonrasinda salondan ayrildi.
Kaynak: İHA