Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü

ABD Baskani Joe Biden ve Israil Basbakani Binyamin Netanyahu telefonda görüstü. Biden, görüsmede Refah’ta barinan 1 milyondan fazla insanin güvenliginin saglanmasina yönelik inandirici ve uygulanabilir bir plan olmaksizin askeri operasyona devam edilmemesi gerektigini yineledi.

Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü
ABD Baskani Joe Biden ve Israil Basbakani Binyamin Netanyahu telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, Biden’in görüsmede ABD’nin Israil’in güvenligine yönelik verdigi destegi bir kez teyit ettigi aktarilarak, görüsmede Gazze Seridi’ndeki esirlerin serbest birakilmasina yönelik devam eden çabalarin ele alindigi ifade edildi. Biden’in Netanyahu’ya mümkün olan en kisa sürede tüm esirlerin serbest birakilmasi için müzakerelerde kaydedilen ilerlemeden faydalanilmasi gerektigini aktardigi belirtilen açiklamada, “Baskan ayrica masum Filistinli sivillere yönelik insani yardimin artirilmasi ve sürekliliginin saglanmasi için acil ve spesifik adimlar atilmasi çagrisinda bulundu” denildi.

Biden’in görüsmede Netanyahu’ya ABD’nin Israil’in Refah operasyonunu "ciddi bir planlama yapilmadan" desteklemeyecegini yineledigi belirtilen açiklamada, “Baskan, Refah’ta barinan 1 milyondan fazla insanin güvenliginin saglanmasina yönelik inandirici ve uygulanabilir bir plan olmaksizin askeri operasyona devam edilmemesi gerektigi yönündeki görüsünü yineledi. Iki lider yakin temas halinde kalma konusunda mutabik kaldilar” denildi.
Kaynak: İHA