Organ Bagisi Umut Oldu

Geçirdigi rahatsizlik sonucu beyin ölümü gerçeklesen genç bir kadinin organlari, Erzurum ve Izmir’de organ bekleyen hastalara umut oldu.

Organ Bagisi Umut Oldu
Geçirdigi rahatsizligi sonucu Samsun’un Çarsamba Devlet Hastanesine kaldirilan genç kadinin beyin ölümü gerçeklesti. Hastane yönetiminin aile ile yaptiklari görüsme sonrasi genç kadinin ailesi organ bagisini kabul etti. Organ nakli için gece saatlerinde Çarsamba Devlet Hastanesi’nde baslayan mesai sabahin ilk isiklarinda tamamlandi. Genç kadinin karacigeri ile bir böbregi karayolu ile Erzurum’a, diger böbregi ise hava yolu ile Izmir’e götürüldü.

Çarsamba Devlet Hastanesi Bashekimi Opr. Dr. Serap Samut Bülbül, hastanede gerçeklesen organ nakli operasyonuna iliskin yaptigi açiklamada, “Organ bagisinin önemi ve bu konuda toplumsal farkindaligi arttirmak amaciyla yürüttügümüz çalismalar sonucunda organ nakli ve bagisi alanindaki çalismalarimizin bugün hastanemizde ilk kez gerçeklestirilen organ nakli operasyonuyla neticelenmesinden dolayi son derece mutlu ve heyecanliyiz. Bugün Erzurum’dan gelen nakil ekibi tarafindan çikarilan karaciger ve böbrekler hayata tutunmak için organ bekleyen hastalarimiza umut isigi olmustur. Biz de bu kutsal sürecin bir parçasi oldugumuz için son derece mutluyuz. Bu nakle katki sunan Il Müdürlügümüze, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezimize, Erzurum’dan hastanemize gelen cerrahi ekibimize ve tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum. Kendi acilari ile bas etmeye çalisirken zor ve ulvi bir karar vererek organ nakli bekleyen hastalarimizin ‘yeni bir hayata merhaba’ demesini saglayan ailemize de Allah’tan sabir ve bas sagligi diliyorum. Bu vesileyle organ nakli ve bagisinin öneminin altini bir kez daha çiziyor ve tüm vatandaslarimizi organ bagisi konusunda hassasiyet tasimaya davet ediyorum” dedi.

Bashekim Opr. Dr. Serap Samut Bülbül idaresinde yürütülen ve adeta zamanla yarisilan organ nakli süreci, Çarsamba Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA