Manisa'nin Otopark Ihtiyacina Dev Bir Çözüm Daha

Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehrin otopark ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla hayata geçirdigi Malta Katli Otopark Projesi’nin temel atma töreni gerçeklestirildi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve beraberindeki protokol üyelerinin kazasiz belasiz tamamlanmasi dilekleriyle temele nazar boncugu atmasinin ardindan otoparkin yapimi için dügmeye basildi. Tamamlanmasiyla birlikte hizmet vermeye baslayacak olan Malta Parki Katli Otoparki, 356 araç ve 39 motosiklet kapasitesi, zemin kat arti 4 kat ve çati kati ile birlikte 10 bin 168 metrekare alanda vatandaslara hizmet verecek.

Manisa'nin Otopark Ihtiyacina Dev Bir Çözüm Daha
Manisa Büyüksehir Belediyesi, Baskan Cengiz Ergün öncülügünde vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik yatirimlarina hiz vererek, projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda sehrin otopark ihtiyacina cevap verecek Malta Parki Katli Otopark Projesi’nin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Temel atma törenine Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün yani sira, MHP TBMM Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Il Baskani Cüneyt Tosuner, AK Parti Il Baskani Salih Hizli, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, MASKI Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Manisa Ülkü Ocaklari Il Baskani Emirhan Sallitepe, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Ayse Nevin Sert, büyüksehir belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törenin açilis konusmasini yapan MHP TBMM Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yillardir devam eden yatirimlarin devamindaki bir etabini daha birlikte gerçeklestirmekten mutlu oldugunu ifade etti.

Yerel seçimlerin geldigini hatirlatan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, güç birligi yaparak, yapilacak olan tüm yatirimlarda baskan Ergün’ün projelerine destek vererek, sahip çikarak projelerin gerçeklestirilmesine vesile olmaktan mutlu olduklarini söyledi.



“Otopark sorunu için cesur adimlar attik”

Törene katilanlari selamlayip, tesekkürlerini ileterek konusmasina baslayan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Göreve geldigimiz ilk günden beri nüfus artisi ve trafige çikan araç sayisinin da her ilde oldugu gibi Manisa’mizda da katlanmasi nedeniyle, güzel sehrimizin kanayan yarasi haline gelen otopark sorununa çare olabilmek için hep cesur adimlar attik. Yapilmayanlari, hasiralti edilenleri, kangrene dönmüs sorunlari bir bir çözmek için gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalistik, çabaladik. Geldigimiz noktada çok sükür Manisa’miza birbirinden önemli proje ve hizmetleri kazandirdik. Imar sorunundan kati atik bertaraf tesislerine, prestij caddelerden, atik su aritma tesislerine ve kavsaklara kadar sehrimizin ve hemserilerimizin beklentilerine cevap veren, sorunlarini çözen, yüzlerini güldüren çalismalarin altina imzamizi attik. Manisa’mizda 35 yildir yapilamayan imar planlarini yapmak ve tamamlamak çok sükür bizlere nasip oldu. Cumhur Ittifaki milletvekillerimizin, Yunusemre ve Sehzadeler Belediye Baskanlarimizin, Belediye Meclis Üyelerimizin destekleri ve degerli katkilariyla sehrimizin merkezinin önünü açacak, Manisa’nin kabugunu kirmasina vesile olacak bu önemli imar plan çalismasiyla gelecek 35-40 hatta 50 yilimizi güvence altina almis olduk” dedi.



Imar planlarina degindi

Imar planlarini Manisa’ya kazandirdiklarinin altini çizen Baskan Ergün, “Spil Dagi ile Gediz Ovasi arasinda sikisan sehrimiz bu imar planlari ile rahat bir nefes alacak. Imar planlari olmadan ne otopark yapacak alan ne modern evler yapacak arsa, ne de yol açacak yer maalesef bulamiyorsunuz.” diye konustu.



“OSB kavsagi için kazma vurulacak”

Trafik sikisikliginin giderilmesine yönelik projeleri aktaran Baskan Ergün, “Bir diger çözüm, Manisa Organize Sanayi Bölgesi isbirligiyle hayata geçirecegimiz köprülü kavsak projesi. Bu projemizle de OSB-Manisa hattinda özellikle servis saatlerinde yasanan trafik yogunlugunun önüne geçecegiz. Allah nasip ederse kisa bir süre içerisinde ilk kazmayi vurmus olacagiz.” dedi.



Binlerce araç kapasiteli otoparklar

Il genelinde yapilan otoparklari da paylasan Baskan Ergün, “Ben sadece Manisa merkezin degil 17 Ilçemizin Büyüksehir Belediye baskaniyim. Otoparklarla ilgili sehrimizde ve ilçelerimizde uygun buldugumuz her alanda çalisma yürüttük. Salihli ilçemizde hayata geçirdigimiz Bedesten Çarsisi projemizde, Salihli’mize 500 araçlik kapali otopark kazandirdik. Merkez’de Eski Subay Lojmanlarinin oldugu yere Türkiye’nin en büyük kapasiteli 560 araçlik Tam Otomasyonlu Otoparki’ni yaptik. Turgutlu ilçemizde hayata geçirdigimiz kapali otopark ve pazaryeri projesindeki otopark kapasitesi 153 araç. Sehzadeler Bülent Kosmaz Parki altina 430 araçlik otopark kazandirdik. Yarhasanlar, Cumhuriyet, Karaköy, Ertugrul Dayioglu otoparklarimizi yenileyerek, kapasitelerini arttirdik. Sarigöl ilçemizde hayata geçirdigimiz Sehit Hasim Dirik Kapali Pazaryeri projemizde kapali otoparki da unutmadik. MASKI Oda Dernekler Is Kuleleri projemizin altinda 120 araç kapasiteli otopark yaptik. Eski Garaji, 1.500 araç kapasiteli açik otopark haline getirdik. Hemserilerimizin ismini Manisa Prime olarak benimsedigi Büyüksehir Hizmet Binamiz, Otel ve AVM projemizde 2 kat yer alti otoparki yaptik. Birazdan temelini atacagimiz Malta Otoparki projemiz de otopark ihtiyacimiza önemli ölçüde cevap verecek bir yatirimimizdir. Malta Otoparki Bodrum kati, zemin kati, 4 kat ve çati kati olmak üzere 10 bin 168 metrekare alan üzerine insa edilecek. 356 araç ve 39 motosiklet kapasiteli olacak. Bunun yani sira teknik hacimler, yönetim ve ödeme birimleri de projemizde yer alacak. 147 milyon + KDV bedelle hayata geçirecegimiz projemizi insallah gelecek yil tamamlayip açmak da bizlere nasip olur. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



“Otopark projelerimiz devam edecek”

Manisa’nin otopark ihtiyacinin karsilanmasi için projelerine devam edeceklerini belirten Baskan Ergün, “Projelerimiz bunlarla kalmayacak. Sehzadeler Belediyemiz ve Pazarcilar Odamizla protokolünü imzaladigimiz ve Eski Taris depolarinin oldugu bölgede hayata geçirecegimiz Alaybey Kapali Otopark ve Pazaryeri projemiz var. Bu projemizi de insallah hayata geçirdigimizde, pazarin kuruldugu gün hariç, toplamda 1.060 araç kapasiteli ve 105 adet elektrikli araç sarj noktasi ile 903 tezgahli modern bir pazaryeri ile otoparki Manisa’ya kazandirmis olacagiz. Saruhanli ilçemizde yapimi devam eden Yeralti Otoparki, Gençlik Merkezi ve Kent Meydani projemizde de 192 araç kapasiteli otoparkla ilçemiz merkezinin otopark ihtiyacina cevap vermis olacagiz. Türkiye Istatistik Kurumu tarafindan paylasilan verilere göre, Manisa’da geçtigimiz yil 59 bin 643 yeni araç trafige kaydedilmis. Toplam araç sayisi 722 bin 23’e ulasmis. Kisacasi ne kadar otopark yaparsaniz yapin yetmez! Bugünün degil, geçmisten gelen 40-50 yillik sorunlarin sancisini yasadi Manisa’miz. Bunlar sadece bizim degil, bütün büyüksehirlerin yasadigi sorunlar. Biz bu sorunlarin çözümü için variz. Vatanini en çok seven, görevini en iyi yapandir. Bu anlayisla canla basla çalisiyoruz.” ifadelerini kullandi.

Temele nazar boncuklari atildi

Yapilan konusmalarin ardindan Malta Parki Katli Otopark projesinin temel atma töreni gerçeklestirildi.

356 araç ve 39 motosiklet kapasiteli, zemin kat, 4 kat ve çati kati ile birlikte 10 bin 168 metrekare alanda hizmet verecek olan Malta Katli Otoparki’nin temeline kazasiz belasiz tamamlanmasi niyetiyle nazar boncuklarinin atilmasi, okunan dua ve kesilen kurbanin ardindan yapim çalismalarinin baslamasi için dügmeye basildi.
Kaynak: İHA