'La Casa De Kocaeli'

Kocaeli’de ünlü kuyumcu firmasina ait dükkana, çatidaki havalandirma deliginden giren kisilerin 3 kilo 750 gram altin, 50 bin dolarlik pirlanta, 10 bin dolar, 5 bin euro ve 120 gram külçe altin çaldiklari ögrenildi.

'La Casa De Kocaeli'
Olay, önceki gün gece saatlerinde Sanayi Mahallesi’nde bulunan Outlet Center Alisveris Merkezi’ndeki Atasay kuyumcu dükkaninda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde kimlikleri henüz tespit edilemeyen kisi veya kisiler, çatidaki havalandira boslugundan kuyumcuya girdi. Dükkan alarminin çalmasi üzerine, alisveris merkezi güvenlik görevlileri ve is yeri yetkilileri dükkana geldi. Güvenlik görevlileri yaptiklari incelemede dükkan kepenginin açilmadigini tespit etti. Herhangi bir olumsuzluk olmadigina kanaat getiren güvenlik görevlileri ve is yeri yetkilileri dükkandan ayrildi. O esnada dükkanda bulunan kisi veya kisiler ise ziynet esyalari çaldi. Içeriye girdikleri havalandirma deliginden bu sefer disariya çikan kisi veya kisiler kayiplara karisti. Sabah saatlerinde dükkani açmaya gelen çalisanlar ise bazi ziynet esyalarinin yerinde olmadigini fark etti. Ihbarda bulunulmasi üzerinde adrese polis ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri merdivenle vasitasiyla dükkanin çatisinda çikarak havalandirma boslugunda incelemelerde bulundu. Daha sonra dükkanin içerisindeki parmak izlerini belirlemek için çalisma gerçeklestirildi.

Polis ekipleri olayi gerçeklestiren kisi veya kisileri bulmak için çalismalara devam ederken kuyumcudan ne kadar ziynet ve para çaldiklari da ortaya çikti. Kisi veya kisilerin kuyumcudan 3 kilo 750 gram altin, 50 bin dolarlik pirlanta, 10 bin dolar, 5 bin euro ve 120 gram külçe altin çaldiklari ögrenildi. Hirsizlik olayi akillara "La casa de papel" dizisini getirdi.
Kaynak: İHA