Kosova'nin Kurtulus Günü'nde Konser Verecek Korodan Samsun'da Prova

Samsun Güzel Sanat Merkezi Dernegi Türk Müzigi Korosu, Kosova’nin Kurtulus Günü’nde Üsküp’te, Prizren ve Mamusa sehirlerinde konser verecek.

Kosova'nin Kurtulus Günü'nde Konser Verecek Korodan Samsun'da Prova
Ilkadim ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde provalarina devam eden Samsun Güzel Sanat Merkezi Dernegi Türk Müzigi Korosu, 7. Uluslararasi Türk Müzigi Günleri çerçevesinde 14 Subat’ta Kosova’ya gidecek. 36 kisiden olusan koro burada agirlikli Rumeli Türkülerinden olusan 30 sarkilik bir konser verecek. Özellikle Kosova’nin Kurtulus Günü’nde müzik ziyafeti verecek koro çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

“Ülkemizi tanitiyoruz ve ülkeleri taniyoruz”

Samsun Güzel Sanat Merkezi Dernegi Baskani ve Koro Sefi Osman Ergen, "Samsun Güzel Sanatlar Dernegi Türk Müzigi Korosu toplamda 36 kisiden olusuyor. Koromuzla biz yurt içi ve yurt disi konserler yapiyoruz. Diger korolar gibi degil. Ülkemizi temsil ediyoruz. Ülkemizi tanitiyoruz ve ülkeleri taniyoruz. Böyle bir özelligimiz var. 15 Kasim 2023 tarihinde agirladigimiz Kosova Kadinlar Korosunun konseri için 14 Subat’ta Kosova’nin Prizren sehrine gidecegiz" dedi.



“Birçok sehirde programlar yapacagiz”

Samsun Klasik Türk Müzigi Korosu Sefi Özge Altintas ise "Bu projede Samsun Güzel Sanatlar Merkezi Dernegi ile birlikte Kosova’nin kurtulus günü münasebetiyle Üsküp’te, Prizren ve Mamusa’da programlar yapacagiz. Böyle güzel bir etkinlikte katkimiz oluyorsa ne mutlu bizlere" diye konustu.

Kaynak: İHA