Is Birligine Imza Attilar

Sivas Il Müftülügü ile Sivas Denetimli Serbestlik Müdürlügü arasinda hükümlülerin kamuya yararli bir iste çalistirilmasina iliskin is birligi protokolü imzalandi.

Is Birligine Imza Attilar
Sivas Il Müftülügünde gerçeklesen imza töreninde Il Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Denetim Serbestlik Müdürü Hasan Ünal iki kurum arasinda yapilan is birligi protokolüne imza atti.

Protokol hakkinda bilgi veren Il Müftüsü Altunkaya, "Bu protokol ile denetimli serbestlik tedbiri altinda bulunan hükümlülere din hizmetleri, din egitimi, manevi danismanlik ve rehberlik faaliyetleri sunulmasi ayrica toplumda suç isleme organinin azaltilmasi ve yeniden suç islenmesinin önlenmesi ile tutuklu ve hükümlerin dini ve ahlaki duygularin gelistirerek yeniden topluma kazandirilmasi amaçlanmaktadir" dedi.

Denetim Serbestlik Müdürü Ünal ise "Hazirlanan protokol ile kamuya yararli bir iste çalistirma yaptirimina hükmedilen yükümlülerin kamuya yararli bir iste çalisma saatleri mevzuati esas alinarak Sivas Denetimli Serbestlik Müdürlügü ve Il Müftülügünün ortak karari ile belirlenecektir. Yine Il Müftülügünce hükümlülerin çalistiklari günleri dogru bir sekilde kayit altina tutarak protokol kapsaminda gerekli denetimler yapilacaktir" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA