Ilk Misafirleri Konya'nin Gülleri Oldu

Konya’nin Gülleri olarak bilinen meczuplar, kendisine ulastirilan yardimlarla onlara yemek hazirlayan Mehmet Ulupolat’in misafiri oldu.

Ilk Misafirleri Konya'nin Gülleri Oldu
Konya Kapi Camisi’nin yaninda bulunan dededen kalma dükkanda kahvalti salonu isleten Mehmet Ulupolat (65), Konya’nin Gülleri olarak bilinen meczuplara kendisine ulastirilan hayirlardan yemek yaparak her hafta yemek veriyor. Meczuplar ile hayirseverler arasinda köprü olan Mehmet Ulupolat, bu sefer yeni açtigi lokantasinda ilk olarak Konya’nin Gülleri’ni misafir edip, yemek yapti. Is yerinin ilk misafirlerin Konya’nin Gülleri olmasindan mutluluk duyan Ulupolat, meczuplara ömrünün yettigi sürece yardim etmeye çalisacagini, yüzlerine güldürmek için ugrasacagini belirtti.



“Yeni dükkanimizin ilk misafirleri Konya’nin Gülleri oldu”

Konya’nin Gülleri ile her zaman ilgilendigini ve haftada bir kere yemek yaptigini anlatan Mehmet Ulupolat, “Bu gariplerle her hafta ilgileniyorum. Her hafta kuzu kesiyorum, ekmek kadayifi yapiyorum, çaylarini, sularini ikram ediyorum. Bu yemekler haftada bir mutlaka oluyor. Bu is yerini yeni açtik. Bu sebeple de yemekleri burada verelim dedik. Her zaman Kapi Camisi’nin altinda yapiyoruz. Is yerinin yeni olmasindan dolayi bugün de burayi tercih ettik. Yeni dükkanimizin ilk misafirleri Konya’nin Gülleri oldu. Yemekleri Allah için, sevdiklerim için yapiyorum. Hiçbir amacim yok, sadece bunlari seviyorum ve ilgileniyorum. Mevlam ömür verirse de ölene kadar devam ettirmek istiyorum. Çocuklugumdan beri bu insanlarla ilgilenirim” dedi.



“Konya’nin Gülleri memnun hiçbir sikintilari yok”

Meczuplari bir araya getirerek onlari yardimsever esnaflara götüren Salim Alim Dinar, “Konya’nin esnafindan Allah razi olsun. Bize ikram ediyorlar. En hisli zamanlarinda dükkanlarinin önünden geçerken sinirli halleri bile olsa bunlari görüp sakalasiyorlar. Hep bir aradalar. Her gün yemek veriyorlar. Konya’nin Gülleri memnun hiçbir sikintilari yok. Devamli yemek programlari yapiyorlar. Yapacak olan esnaf beni ariyor, sayisini belirtiyor bir gün önce. Biz de ona göre arkadaslara haber veriyoruz. Herhangi ikisine söylesek yüz kisinin haberi oluyor. Birbirlerine hemen haber veriyorlar” seklinde konustu.

Yemege gelen Konya’nin Gülleri ise yemegi çok begendiklerini, is yerinin hayirli olmasini diledi. Meczuplar yemeklerini yedikten sonra lokantadan ayrildi.
Kaynak: İHA