Baskan Özlü TED'li Gençlerle Bulustu

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, TED Düzce Koleji tarafindan düzenlenen Kariyer Günleri etkinligine katilarak liseli gençlerle bir araya geldi. Baskan Özlü, gençlere “Insan sadece salt meslek sahibi olmamalidir. Kendinizi her konuda çok gelistirmek ve sosyal olmak zorundasiniz, okumali ve arastirmalisiniz” tavsiyelerinde bulundu.

Baskan Özlü TED'li Gençlerle Bulustu
AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Kariyer Günleri etkinligi çerçevesinde okul ziyaretleri gerçeklestirmeye, tecrübelerini aktarmaya devam ediyor. Baskan Özlü, ögrencilerin daha saglikli ve kaliteli ortamlarda egitim görebilmeleri, egitimlerini destekleyici çalisma imkanlarini hayata geçirmesinin yani sira sik sik ögrencilerle bir araya gelmeyi de sürdürüyor.

Bu çerçevede, TED Düzce Koleji tarafindan düzenlenen Kariyer Günleri etkinligine katilan ve ‘Inovasyon ve Girisimcilik’ basligi altinda ögrenci, ögretmen ve okul yöneticileri ile bir araya gelen Faruk Özlü, okulun konferans salonunda ki programda ilk olarak ögrencilik döneminden bugüne gelis sürecini paylasti.

“Hayatiniza dokunan biri mutlaka olacak”

Üniversitedeyken bir hocasinin kendisine söyledigi, ‘Gençler sizin üç farkli sorumlulugunuz var. Birincisi kendi sorumluluklariniz, ödevleriniz var çalismaniz gereken dersleriniz var. Ikincisi ailenize karsi sorumluluklariniz var anne babaniz ve ailenize karsi sorumluluklariniz. Üçüncüsü yasadiginiz topluma karsi sorumluluklariniz’ cümlesi ile konusmasini sürdüren Özlü, “Tabi bunlarin detaylarini da anlatmisti. Ben o zaman ‘bu adam güzel seyler söylüyor, çok iyi ders anlatiyor. Ben de isimde böyle olmaliyim’ dedim. Sizlerin de böyle hayatina dokunacak birileri mutlaka olacak. Mütevazi olmak, etrafinizdakileri de basariya tesvik etmek önemlidir, bunu unutmayin” dedi.



“Ne olursan ol en iyisi ol”

Istanbul Teknik Üniversitesi mezunu olmaktan duydugu memnuniyeti her platformda dile getirdigini belirten Belediye Baskani Faruk Özlü, “Tekrar hayata gelsem bugüne kadar yürüdügüm yolu yürümek isterim. Hala orada beraber akademik kariyer yaptigim arkadaslarim var, arariz, görüsürüz. Size katki saglayacak karakterlerle birlikte olmak sizi her zaman yukariya tasiyacaktir. Devlet memuriyetim Savunma Sanayi Müstesarligi’nda basladi.

Simdi baskanlik oldu ama orada proje mühendisi olarak en alttan basladim. Sevgili gençler, insan sadece salt meslek sahibi olmamalidir. Kendinizi her konuda çok gelistirmek ve sosyal olmak zorundasiniz, okumali ve arastirmalisiniz. Ben de Istanbul’daki ögrencilik yillarimda buna çok önem verdim, sürekli kültürel etkinliklere katilmaya özen gösterdim, yazar ve bilim adamlarini takip ettim. Orada bana bir ögüt verdiler; ne olursan ol, en iyisi ol. O günden hafizamda kalan bu ögüdü her gittigim yerde gençlerle paylasiyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediyecilik teknik bir is

5 yildir Düzce’de Belediye Baskanligi görevini yürüttügünü ögrencilerle paylasan Faruk Özlü, “Bunu da en iyi sekilde, hemsehrilerimizin sizlerin ve ailelerinizin memnuniyetini gözeterek yapmaya çalisiyorum. Bu isi teknik bir is olarak görüyorum. Bu iste vatandaslarla sürekli temas halindesiniz. Belediye baskanligi, bir sehirde yasayan insanlarin hayatlarinin her sürecine etki eden bir görevdir. Dogumdan ölüme kadar her bir vatandasimizin belediye ile iliskisi oluyor. Dolayisiyla bakanlik evet siyasi olabilir ancak belediye baskanligi siyasi bir görev degildir. Herkese hitap eden bir belediyecilik anlayisi benimsiyor ve uyguluyorum” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Söylesinin sonunda ögrencilerin sorularini yanitlayan ve taleplerini dinleyen Özlü, okul yönetimi, ögretmen, ögrenci ve velilerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA