56 Yil Sonra Okullarinda Bulustular

Simdiki adi Ismet Inönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan Manisa Kiz Enstitüsü’nün 1968 mezunlari 56 yil sonra okullarinda bulusarak hasret giderdi. Eski okullarinda hatiralarini tazeleyen 56 yillik mezunlar okulda kendileri için hazirlanan programda eski günleri yad etti.

56 Yil Sonra Okullarinda Bulustular
Ismet Inönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1968 yili mezunlari 56 yil sonra okullarinda bulusarak hasret giderdi. Duygu dolu anlarin yasandigi bulusmada geçmis yillarda okulun konferans salonunu yenileyen 1968 yili mezunlarindan Nihal Akçura’ya Ismet Inönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Okan Sahin tarafindan tesekkür plaketi ve kütük defterindeki siyah beyaz ögrenci vesikalik fotografi hediye edildi.

Ismet Inönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Okan Sahin eski mezunlarini okullarinda agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirirken, Nihal Akçura da ailelerinden aldiklari egitimin ardindan okullarinin kendilerine büyük katki sundugunu belirterek, "1967-1968 mezunuyuz biz. Buralarda geçti bizim çocuklugumuz. Okumuz bizim için çok kutsal. Okulumuzu çok seviyoruz hala çok seviyoruz. Çünkü biz aileden aldigimiz egitimden sonra burada çok iyi bir egitim aldik. Ögretmenlerimiz fevkalade insanlardir. Biz ögrendigimiz seyleri evimizde tatbik ettigimiz seyleri ailemizden sonra buradan ögrendik. Hepimiz birer terzi gibi ressam gibi yetistik. Biz hem dinimizi bildik hem de Atatürk ilke ve inkilaplarini benimsedik. Bu bizim için çok önemli. Bayramlarimizi kutladik, resmi geçitler yaptik. Çok güzel bir ögrencilik geçirdik. Gençlerimize naçizane tavsiyem yine Atatürk ilke ve inkilaplari dogrultusunda düzgün, düzenli, kendilerine ve ailelerine saygili birer insan olmalaridir. Ben bunu Nihal Akçura Meslek Okulunda da ögrencilere söylüyorum. Iyi bir egitim her isin basidir. Özellikle genç kizlarimizin egitimlerini tamamlamalari gerekiyor. Bu çok önemli. Ne olursa cehaletten oluyor. Türkiye’nin egitimli ve kültürlü insanlara ihtiyaci var. Hepinizi çok seviyorum" dedi.

Programda Türk Sanat Müzigi konseri ile eglenen eski mezunlar, okul müzesini gezerek, 56. mezuniyet pastasini kesti. Okulda yeni ögrencilerle sohbet eden 56 yillik mezunlar bir dahaki bulusmaya kadar birbirlerine ve okullarina veda ederken hüzünlü anlar yasadi.
Kaynak: İHA