Yurdun Dogusu Buz Kesti

Yurdun dogusu adeta buz tuttu. Türkiye’nin en soguk yerlesim yeri eksi 32,2 derece ile Ardahan’in Çildir ilçesi oldu.

Yurdun Dogusu Buz Kesti
Asiri soguk hava Dogu Anadolu’da adeta hayati dondurdu. Sabah saatlerinde ise gitmek için evlerinden çikan vatandaslar araçlarinin buz tutan camlarini kazidi. Zorunlu olmadikça çogu vatandas disarida bulunmakta kaçindi. Cadde, sokaklar bos kaldi. Bölge genelinde bugün hava parçali bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlügü Otomatik Meteoroloji Gözlem Istasyonundan alinan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soguk noktasi gece eksi 32,2 derece ile Ardahan’in Çildir ilçesi olarak kayitlara geçti.

Bölgede diger bazi illerde de gece en düsük hava sicakligi sifirin altinda olmak üzere; Erzurum’un Tekman ilçesi Haciömer köyünde 32, Van’in Çaldiran ilçesi Bezirhane köyünde 28,5, Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bagli Çanakyayla köyünde 28, Tunceli’nin Ovacik ilçesinde 25,7, Kars merkez Harakani Havalimaninda 24,4, Erzincan’in Otlukbeli ilçesi ve Mus’un Bulanik ilçesinde 23,5, Agri’nin Patnos ilçesinde 21,5 ve Bayburt’un Demirözü ilçesine bagli Bespinar köyünde 21,3 derece olarak ölçüldü.
Kaynak: İHA