Yardim Istedigi Polis Memurunu Tabancayla Vurdu

Izmir’in Karabaglar ilçesinde esinden siddet gördügü iddiasiyla KADES uygulamasi üzerinden yardim isteyen ve emniyette ifade veren kadin, daha sonra evini kontrol etmesini istedigi memurun beylik tabancasini aldi ve kapi girisinde polisi vurdu. 4 çocuk annesi oldugu ögrenilen kadin gözaltina alinirken, hayati tehlikesi olmadigi ögrenilen polis hastanede tedavi altina alindi.

Yardim Istedigi Polis Memurunu Tabancayla Vurdu


Olay dün saat 23.00 siralarinda Uzundere Mahallesi 6002 Sokak’ta bulunan bir apartmanin birinci katinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çagri Merkezine gelen ’Çok sayida polis vuruldu’ ihbari üzerine bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin bölgede yaptigi incelemede Karabaglar Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görevli polis memuru S.A.’nin (50) belinden tabancayla yaralandigi belirlendi. Saglik ekipleri tarafindan ilk incelemesi yapilan S.A., daha sonra ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirildi. Olayi gerçeklestiren süphelinin ise evli ve 4 çocuk annesi B.K. oldugu tespit edildi. Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan B.K., Asayis Sube Müdürlügü’ne götürüldü.

KADES’ten yardim istemis

Olayla ilgili baslatilan genis çapli çalisma kapsaminda, B.K.’nin ilk esinden 4 çocugu bulundugu ve ikinci evliliginde siddetli geçimsizlik yasadigi iddiasiyla bosanma davasi açtigi ögrenildi. Bir süredir yasadigi rahatsizligi yüzünden antidepresan ilaçlar kullandigi da öne sürülen B.K.’nin bu cuma günü bosanma davasi oldugu, dava öncesinde esinin eve geldigi iddiasiyla korkarak KADES uygulamasi üzerinden yardim istedigi belirtildi. Uygulamadan yardim istemesinin ardindan B.K.’nin adresine giden polis, kadini alarak Karabaglar Ilçe Emniyet Müdürlügü Aile Içi Siddet Büro Amirligi’ne götürdü. Burada ifadesi alinan B.K.’nin daha sonra esinden sikayetçi olmadigi ögrenildi.

Polisten ulasim için yardim istedi

Ayrica iddiaya göre, emniyetteki islemlerin ardindan evine gidebilmek için polisten yardim istemesinin ardindan B.K., polis otosuyla evine götürüldü. B.K. araçtan indigi sirada, kendisini birakan polis ekibinden daireyi kontrol etmesini istemesinin ardindan polis memuru S.A., kendisine eslik etti ve apartmanin 1’nci katinda oturan B.K.’yi, dairesine kadar götürdü. Bu esnada polis memurunun beylik tabancasini alan B.K., S.A.’ya ates etti. Beline isabet eden mermiyle yaralanan polis, can havli ile olay yerinden kaçmaya çalisirken, B.K. de kendi dairesine girdi.

Hayati tehlikesi yok

Olay sonrasi Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilan evli ve 2 çocuk babasi polis memuru S.A.’nin tedavisinin sürdügü, hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi. Olayla ilgili baslatilan sorusturma kapsaminda, polis memuru S.A.’nin tedavisinin ardindan ifadesi alinacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA