Van'daki Toplu Tasima Araçlari Dezenfekte Edildi

Van Büyüksehir Belediyesi her gün binlerce kisinin kullandigi toplu tasima araçlarini viral enfeksiyonlara karsi dezenfekte ediyor.

Van'daki Toplu Tasima Araçlari Dezenfekte Edildi
Van Büyüksehir Belediyesi, havalarin sogumasi ve bulasici hastaliklarin artmasiyla birlikte yolcu otobüsleri, özel halk otobüsleri, minibüsler, ticari taksiler ve servislerde temizlik ve hijyen denetimi baslatti. Ulasim Dairesi Baskanligina bagli otobüsler, Makine Ikmal Daire Baskanligi yerleskesinde kurulan kapali hazneli tam otomatik yikama ünitelerinde yil boyunca rutin olarak temizlenip dezenfekte edilirken, Saglik Dairesi Baskanligi ekipleri de kentte özel olarak hizmet veren özel halk otobüsleri, minibüsler, ticari taksiler ve servislerde viral enfeksiyonlara karsi dezenfekte çalismasi yürütüyor. Araçlarin durak ve toplanma alanlarina giden ekipler buralarda araçlarin koltuklarini, kapi kollarini, tutacaklarini, özel maddeler ile temizleyerek araç içlerini dezenfekte ediyor.

Yapilan uygulamadan dolayi memnuniyetlerini dile getiren araç sahipleri, uygulamanin çok yerinde bir karar oldugunu ifade ederek Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür ettiler.

Çalismalarla vatandaslarin hijyen standartlarina uygun bir sekilde kent genelinde seyahat etmeleri hedeflenirken, araç sahiplerine de toplu tasimada hijyenin önemi vurgulaniyor. Dezenfekte çalismalarinin yil boyunca rutin olarak sürdürülecegi belirtildi.
Kaynak: İHA