Sindirgi'da 240 Aile Ev Sahibi Olacak

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, TOKI planlama daire baskanliginda proje degerlendirme toplantisina katilarak vatandaslarin merakla bekledigi müjdeli haberi verdi. Yapilan görüsme sonrasi Sindirgili 240 aile ev sahibi olacak.

Sindirgi'da 240 Aile Ev Sahibi Olacak
2004 yilindan bu yana hükümet destekli projelerle birçok aile de ev sahibi oldu. 1. Etap TOKI konutlari ile 82, 2. Etap TOKI konutlari ile 668 olmak üzere bugüne kadar Sindirgi’da 750 aile ev sahibi oldu. Türkiye’nin ilk jeotermal isitmali TOKi konutlarinin yapilmasi ile birlikte ilçenin farkli bölgeleri de ivme kazandi, Sindirgi’ya 75. Mahalle eklendi. 3 bin yillik kültür cografi isareti Sindirgi’ya ait Yagcibedir halilarinin adi da bu mahalleye verildi.

2. Etap TOKI konutlari bir buçuk yil gibi kisa bir süre içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmisti.

Vatandaslarin yogun talebi üzerine 3. Etap TOKI konutlarinin yapilamasi için girisimlerde bulunularak kuralar çekilmisti. TOKI tarafindan Sindirgi’da yapilacak 3. Etap 240 konut için projelendirme çalismalarinda sona yaklasildigi, yakin bir zamanda yapim ihalesine çikacagi müjdesi verildi.

Çavdaroglu mahallesinde yapilacak 3. Etap TOKI konutlari 4 katli ve yöre mimarisine uygun olarak yapilacak.

Projeyi yakindan takip eden Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas TOKI planlama daire baskanliginda proje degerlendirme toplantisina katilarak vatandaslarin merakla bekledigi müjdeli haberi verdi.

Deprem riskine karsi sehrin tamamini yatay mimari ile planladiklarini belirten ve TOKI konutlarinin da ayni sekilde yapilacagini belirten baskan Yavas “ Göreve geldigimizden bu yana ilçemizi gelistirmek için çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Bu kapsamda da deprem riskine karsi ilçemizde imar durumunu en yüksek dört kat olacak sekilde planlamistik. Yillar önce verdigimiz bu karar depremlerin yasanmasi ile birlikte isabetli bir karar oldugunu gösterdi. TOKI konutlarimiz zaten depreme en dayanikli sekilde kalip beton sistemi ile yapiliyor. AK belediyecilik demek bahane degil çözüm ve hizmet üreten belediye demek. Hükümetimiz, büyüksehir belediyemiz ve kamu kurumlarimizla uyumlu çalismalarimiz ile daha fazla hizmet üretiyoruz. Bizler de AK Parti hükümetimiz sayesinde ilçemizde 750 ailemizi TOKI vasitasi ile ev sahibi olmalarini sagladik. Simdide Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan baslatilan ilk evim projesi kapsaminda 3. Etap 240 konut ve 100 arsa için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda TOKI proje planlama daire baskani Serhat Günkan ve Emlak Daire Baskani Fuat Kusçu ile proje üzerinde son eksikleri gidermek üzere bir araya geldik. 4 katli ve yöre mimarisine uygun bir sekilde yapilacak konutlar Çavdaroglu Mahallesi Ibrahim Ethem Akinci Okulu üstünde yapilacak, arsalar ise Yagcibedir mahallesinde bulunuyor. Yakinda ihale tarihi belli olacak. Sehrimize halkimiza hayirli olsun. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, bakanlarimiza, milletvekillerimize, TOKI baskanimiz Ömer Bulut ve çalisma arkadaslarina tesekkür ederim. Sehrimizi büyütmeye, gelistirmeye, AK belediyeciligi ilmek ilmek islemeye devam“ dedi.

Kaynak: İHA