(Özel) Kaçak Kata Bebekli Direnis...

Bursa’da kaçak yaptiklari binayi yikmaya gelen ekiplere kucagindaki bebegi ile çatiya çikarak direnç gösteren kadin ile beraberindeki 4 akrabasi uzun süren ugraslar neticesinde güçlükle ikna edildi.

(Özel) Kaçak Kata Bebekli Direnis...
Kentsel dönüsüm konusunda çalismalarin tüm hiziyla devam devam ettigi Bursa’da bir yandan da kaçak yapilara karsi savas veriliyor.

Bursa Valiligi ve yerel yönetimlerin kararli durusu ve istikrarli tavirlari sayesinde seçim dönemi olmasina ragmen kaçak yapi yapanlara adeta göz açtirilmiyor.

Bebekli direnis

Dün ögle saatlerinde Yildirim Belediyesinin sinirlari içerisinde yer alan Hacivat Mahallesinde bin binanin önüne kaçak olarak yapilan ek yapi ekipler tarafindan yikilmak istendi. Yikima karsi vatandaslar direnç gösterince devreye Çevik Kuvvet Polisi ve Yildirim Belediyesi Zabita ekipleri devreye girdi.

Is makinesinin yikim için hareket ettigi sirada kucaginda bebekle çatiya bir kadinin çiktigi farkedildi. Ardindan bu kadina ayni aileden olduklari tahmin edilen 4 kisi daha destek vermek için çatiya çikip demirlere tutundu.

3 kadin 5 kisi polis ve zabita ekiplerinin uzun süren ugraslari sonrasi güçlükle ikna edilerek asagiya indirildi. Olaylarin daha fazla büyümemesi için belediye ekipleri kaçak yapinin sahiplerine ek süre verdi. Yikim alaninda TOMA ve çok sayida Çevik Kuvvet Polisi de tedbir aldi.
Kaynak: İHA