Kus Cenneti Buz Tuttu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Vali Ugur Boran Kus Cenneti, siddetli soguk nedeniyle dondu.

Kus Cenneti Buz Tuttu
Kar yagisi sonrasi dondurucu soguklarin etkisini gösterdigi Ahlat’taki gölet ve bazi küçük selaleler dondu. Ahlat’i etkisi altina alan soguk havalar nedeniyle ilçenin Yamlar mevkiinde bulunan ve onlarca kus türüne ev sahipligi yapan Vali Ugur Boran Kus Cenneti’nin yüzeyi de buzla kaplandi. Yüzeyi buz tutan kus cennetinin dogal güzelligi ise havadan drone ile görüntülendi. Kus cennetinin donmasi, çok sayida kusun sicak bölgelere göç etmesine sebep olurken gölün donmayan akarsu yataginda bulunan bazi kisimlarinda ise az sayida kus türü yasamini sürdürüyor.

Donan kus cenneti dogal bir güzellik sunarken, bazi vatandaslar da bu güzellikleri izleyerek ve fotograflarini çekerek arsivlerine katiyor.

Ilçedeki vatandaslardan Ahmet Yamli, “Son bir haftadir etkili olan kar yagisi ve soguklardan dolayi Ahlat’ta bulunan kus cenneti dondu. Bende bu güzel görüntüleri izlemek için buraya geldim. Ayrica hatira olarak fotograflamak istedim. Kar yagisiyla beraber çok güzel görüntüler olusmus. Gerçekten seyretmesi çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA