KCS Dis Ticaret 2023'Ü Basariyla Tamamladi

KCS Dis Ticaret, 2023 yilini hedeflerinin de üzerinde bir basari ile tamamladi.

KCS Dis Ticaret 2023'Ü Basariyla Tamamladi
KCS Dis Ticaret olarak 2023 yilinda yurt içi ve yurt disinda yedek parça pazarinda basarili bir performans sergilediklerinden bahseden Dis Ticaret Satis Direktörü Sinan Akyildiz, satis rakamlari ve pazar payi hakkinda sunlari söyledi: "Otomotiv sektörü, üretim kapasitesi, ihracati ve istihdami ile Türkiye ekonomisine büyük katki saglamaktadir. Ancak, küresel ekonomideki dalgalanmalar, piyasadaki degisimler ve yeni finansal düzenlemeler, sektörümüzü de yakindan ilgilendirmektedir. Özellikle son yillarda yasanan pandemi tüm sektörleri oldugu gibi otomotiv sektörünü de derinden etkiledi. Yasanan bu kriz ile beraber, sektörün büyük bir degisim sürecine girdiginin farkindaydik. KCS Dis Ticaret olarak iç pazarda hedeflemis oldugumuz büyüme ve gelisimi almis oldugumuz önlemler ile baslica genis ürün yelpazesi ve stok bulunabilirligi ile bu süreci basarili bir sekilde tamamladik. Yurt içi satislarda hedefimizi yüzde 100’ün üzerinde tamamlayarak bizden beklenmekte olan pazar büyüme payina ulasmis durumdayiz.”

KCS Dis Ticaret’in 2023 yilinda gerçeklestirdigi yenilikçi ürün gelisimleri ve bu ürünlerin pazardaki kabulü hakkinda bilgi veren Akyildiz, “Ürün yelpazemizi her geçen gün gelistiriyoruz. Bu yil da özellikle silikonlu kauçuk hortum gruplari, sensör ve kis bakim ürünleri, yeni araçlarimizda kaporta gurubu, sogutma sistemleri gibi yeni ürünlerimiz pazarda yer aldi. Yeni ürünlerimizin pazarda tercih edildigini ve bu durumun da payimiza dogrudan etki ettigini görüyoruz. Ürün çesitliligi ile daha da genis bir müsteri kitlesine ulasmamiz mümkün. Müsterilerimizin tüm ihtiyaçlarini firmamizdan karsilamasi, pazar rekabeti açisindan bize güç vermektedir” diye konustu.

Akyildiz, “Zorlu bir yili geride biraktik. 2023’ün basinda küresel ekonomiye dair beklentiler çok iyimser degildi. Artan faiz oranlarinin yani sira Rusya-Ukrayna savasi sonrasi olusabilecek bir enerji arz krizi senaryosu, küresel ekonomik büyümeye dönük beklentileri asagiya çekmisti. 2023 yili, KCS Dis Ticaret için de kolay geçmedi. Özellikle son çeyrekte pazarin duraganliginin daha belirgin bir hale gelme durumuna ragmen iç pazarda istemis oldugumuz satis rakamlarina hedefimiz dogrultusunda ulasabildik. Genis ve tecrübeli satis ekimiz, müsterilerimiz ile çok yakin iletisim içinde oldu. Ayrica stok bulunabilirligi satin alim avantajlari ile birlikle müsterilerimize bir çözüm merkezi haline gelerek bu zorlu ekonomik sartlarda 2023 yilini iyi bir sekilde tamamlamis olduk" dedi.

Koçaslanlar Holding’in uzun yillara dayanan tecrübesi ve basarilarinin ana belirleyicilerden biri oldugunu ifade eden Akyildiz, “Otomotiv sektöründeki tecrübemiz, bizler için her zaman yol gösterici olmustur. Sirketimiz, daha önceki krizlerle iyi bir mücadele edip basari ile çikmistir. Bu sebeple çok genis bir tecrübeye sahiptir. Tüm bu tecrübe ve basarilar, bugün almis oldugumuz kararlar ve hamlelerimizin saglam olmasini saglamaktadir" diye konustu.

Kaynak: İHA