Hem Deprem Hem De Yapi Firmasi Vurdu

Adana’da depremde hasar alan apartmanlarinin tadilati için 4 milyon 850 bin liraya yapi firmasiyla anlasan depremzede ev sahipleri dolandirildi. Firma, 3 bloklu sitenin 2 blogunun bir kisim islerini hallederken geri kalan islemleri yapmadan kaçti.

Hem Deprem Hem De Yapi Firmasi Vurdu
Kahramanmaras merkezli depremlerde Adana’da 11 bina yikilirken binlerce bina hasar aldi. Merkez Sariçam ilçesine bagli Osmangazi Mahallesi’nde bulunan 3 bloklu Isoglu Prestij Sitesi de depremde hasar aldi. Ilk incelemelerde siteye orta hasarli raporu verilirken itirazlar sonucu hasar durumu az hasarliya çevrildi.

Yapi firmasi dolandirdi

Bunun üzerine site sakinleri, binalarindaki deprem hasarlarini onarmasi için O.S. yönetimindeki yapi firmasi ile 120 günde teslim sarti ile KDV dahil 4 milyon 850 bin TL’ye Temmuz ayinda anlasti. 90 daire 50 bin TL, 4 daire 43 bin TL, 3 isyeri ise 59 bin 350 TL ödeme yapti.

Firma isi taserona verdi

Ancak iddiaya göre O.S. isi bir taseron firmaya verdi ve firma A ve B blogun dis cephe islemlerinin bir kismini yapti ancak C bloga hiç baslamadan kaçti. Site yönetimi O.S.’ye ulastiginda, "Ben de dolandirildim. Sizin bloklari tamamlayacagim" cevabini aldi. Aradan 2 ay daha geçmesine ragmen firma eksiklerini tamamlamadi.

Dava açildi

Site yönetimi ise O.S. hakkinda dava açti. Ihlas Haber Ajansi’na konusan Erman Bayrak, “21 Kasim’da bu evleri bize teslim edecekti. Ancak kendisi de simdi dolandirildim diyor. Sonrasinda adam göndermemeye basladi.

Iç kisimlari yapmadi, yangin merdivenleri duruyor. C blok oldugu gibi duruyor. Su görüntüyü görenler kiradan dönemiyorlar. Evlerin içi yapilmayanlar da var. Herkes parasini pesin verdi. Allah’tan gelene bir sey diyemiyoruz ama kulu bizi böyle magdur etti” dedi.



“Yasal yollardan hakkimizi arayacagiz”

Hasan Üzüm isimli site sakini ise deprem hasarlari nedeniyle evini satamadigini söyledi.

Üzüm, “Yapi firmasina bu isi verdik. 4 ay içerisinde teslim edecegim dedi.

Karsimizda yapilan binalarin daha temeli yeni açiliyordu. Orasi 4 ayda 10 kat çikti ama bizim dis cepheler tamamlanmadi. Bu insanlarin hepsi depremzede. Firma bizleri kandirdi. Zaten deprem vurdu bir de yapi firmasi vurdu. Dava açtik, yargi süreci basladi.

Bundan sonra hakkimizi yasal yollardan arayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA