Fabrikada Rehin Alinan Isçilerden Ilk Görüntü

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir süphelinin rehin aldigi P&G fabrikasi isçilerinin görüntüsü ortaya çikti. Fabrika içinde çekilen o görüntüler, sosyal medyadan canli olarak yayinlandi. Rehin alinan isçiler arasinda esi de bulunan ve saatlerdir iyi bir haber bekleyen Ismet Zihni, "Izmit’ten gelmeden önce aradim, açti. ’Iyiyiz, rehin alindik’ dedi, telefonu kapatti. O kadar, baska bir sey demedi. Geldigimizde de Whatsapp’tan mesaj atti. ’Iyiyiz, bize bir sey yapmadi. Yaklasan birkaç kisi oldu. Bir iki el sag sola ates etti’ dedi. Baska da bilgi almadik" dedi.

Fabrikada Rehin Alinan Isçilerden Ilk Görüntü
Olay, saat 14.40 siralarinda Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Ihsan Dede Caddesi’ndeki Procter & Gamble (P&G) isimli fabrikada meydana geldi. Temizlik ve kisisel bakim ürünleri alaninda faaliyet gösteren fabrikada isçiler, henüz kimligi tespit edilemeyen bir süpheli tarafindan rehin aldi. Süphelinin, çitlerden atlayarak fabrikaya girdigi iddia edildi. Rehine ihbari üzerine olay yerine aralarinda özel harekatçilarin da yer aldigi çok sayida polis, jandarma, saglik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafige kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye gelerek, bilgi aldi. Ilk belirlemelere göre, rehin alinan isçi sayisinin 7 oldugu ögrenildi.

Öte yandan, rehin alinan isçilerin görüntüsü ortaya çikti. Sosyal medyada canli olarak aktarilan görüntüde, rehin alinan isçiler arasinda 2 kadinin da yer aldigi, ortamda müzik çalindigi ve masanin üzerine sprey boyalarin bulundugu görüldü.



"Iyiyiz, rehin alindik dedi, telefonu kapatti"

Esinin de rehin alinan isçiler arasinda bulundugunu söyleyen Ismet Zihni, "Saat 14.30 gibi haber aldim. Izmit’ten geldim. O saatten beri bekliyoruz. Esim finans departmaninda çalisiyor. Ilk Izmit’ten gelmeden önce aradim, açti. ’Iyiyiz, rehin alindik’ dedi, telefonu kapatti. O kadar, baska bir sey demedi. Geldigimizde de Whatsapp’tan mesaj atti. ’Iyiyiz, bize bir sey yapmadi. Yaklasan birkaç kisi oldu. Bir iki el sag sola ates etti’ dedi.

Baska da bilgi almadik. Hiç baglantimiz olmadi. Telefonu kimse onu bilmiyoruz. Ne emniyetten ne fabrikadan kimse beni aramadi. Saat 15.00’dan beri bekliyoruz. Içeride 7 kisi varmis. Saldirgan da bir kisiymis" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA