Enkazdan 'Selâmünaleyküm' Diyerek Çikmisti

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde yikilan binanin enkazindan çikarilirken kurtarma ekibine ’Selâmünaleyküm’ diyen 14 yasindaki Rana, depremin yil dönümünde yasadiklarini anlatti.

Enkazdan 'Selâmünaleyküm' Diyerek Çikmisti
Kahramanmaras depremlerine Dulkadiroglu ilçesi Trabzon Caddesi’ndeki 9 katli Bogaziçi Apartmani’nda, annesi Hilal Çam ve teyzesi Arife Çam ile yakalanan Rana, arama kurtarma ekiplerince depremden yaklasik 26 saat sonra kurtarildi.

Rana enkazdan ’Selâmünaleyküm’ diyerek çikarildi. Enkazdan çikarildiktan sonra ise annesi ve teyzesinin yerini tarif ederek onlarin da kurtarilmasini sagladi.

Depremin yil dönümünde yasadiklarini anlatan Rana, "Depreme yakalandigimiz zaman uyuyordum. Sadece teyzem uyanikti ve onun bagirmasi ile uyandim. Uyandigimda duvarlar dökülüyordu. Çok sürmedi, 15 saniyede bina çöktü. Annemin telefonu çalisiyordu; uyandigimizda saati sordugumuzda 05.00 oldugunu söyledi ve bir saat baygin kalmisiz. Enkaz içinde korku ve çok kötü bir koku vardi. Sakin kalmak gerekiyor ve kendini korumak gerekiyor. Enkaz altinda kendimi kontrol ettikten sonra sadece üsüyordum. Ilk basta sehir merkezinde oturdugumuz için bizim bulundugumuz konuma kurtarma ekiplerinin gelecegini düsündügüm için çok sakindim. Ama zaman ilerledikçe tavan da kaymaya basladi.

Annem ve teyzem de sallantilari hissedip bagirip sinir krizi geçirdikleri için insanin sakinligi bir yerde bitiyor. Yine saati soruyorum, en son uyuyordum ’Öleceksem de uyuyarak öleyim’ dedim" diye konustu.

Enkazdan ’Selâmünaleyküm’ diyerek çikarildigini söyleyen Rana, "Biz enkazda iken teyzemin bagirmasina uyandim. Birileri bagiriyordu, ‘Sesimi duyan var mi’ diye. Elime tas aldim, duvara vurmaya baslayip bagirmaya basladim. Sansim oydu, orada da bir sey yapamazsam ölecektim. Ekipler sesimizi duydu ancak bayagi çabaladilar bizi çikartmak için. Bizim yerimizi gece 24.00’te bulmuslardi. Beni gece saat 02.00-03.00 gibi çikardilar. Beni hastaneye götürdüler. Yarim saat sonra teyzem geldi ama annemi çikartmalari bayagi uzun sürmüs. Ben enkazdan çikarilirken ’Selâmünaleyküm’ dedim ve çiktiktan sonra annem ve teyzemin yerini tarif etmistim. Enkaz altinda bildigim bütün dualari en az 10 kere okumusumdur" dedi.

Kaynak: İHA