Bilimsel Çalismalarini Sürdürüyor

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Arastirma Merkezi Düzce ve Bati Karadeniz Bölgesi’ndeki sulak alanlarda bilimsel çalisma yapiyor.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Arastirma Merkezi; (DÜSTIBAM), Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde (DÜSTBB) ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu’nda (DUOF), Düzce ve Bati Karadeniz Bölgesi’ndeki sulak alanlarda bilimsel çalismalarini sürdürüyor.

Özelikle sulak alan ekosistemlerinde yok olma riski tasiyan endemik ve nadir bitki türlerini DUOF Herbaryumu’nda kayit altina aliyor. Endemik ve nadir türler basta olmak üzere, antropojenik etkilerle sulak alanlari isgal eden yabanci bitki türlerinin popülasyon izlemeleri yapiliyor.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde Bati Karadeniz Bölgesi’nin en önemli bitki biyolojik çesitlilik merkezlerinden biri olan ve Düzce’nin kalbinde bulunan Efteni Gölü basta olmak üzere, diger sulak alanlarda bulunan endemik ve nadir bitki türleri için Ex situ koruma çalismalari gerçeklestiriyor. Düzce’nin ekolojik cografyasina ve topografyasina benzer bir sekildeki yapisiyla, DÜSTBB Botanik Bahçesi’nde, Efteni Gölü’nü temsil eden gölet, sucul bitkiler, selaleler ve nemli dere vejetasyonunu temsil eden bahçe alanlarinda koruma ve sergi çalismalari sürdürülüyor.
Kaynak: İHA