64 Sehidin Öyküsü Bu Kitapta Toplandi

AK Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcioglu, Gazi ve Sehit Aileleri Dernekler Yerleskesi’nde “1 Sehit 1 Öykü 1 Siir” adli proje kitabinin 2. cildini tanitti. Kitapta 64 sehidin öyküsü yer aliyor.

64 Sehidin Öyküsü Bu Kitapta Toplandi
Faruk Anbarcioglu, Gazi ve Sehit Aileleri Dernekler Yerleskesi’nde sehit aileleri ve yazarlar ile bir araya geldi. “1 Sehit 1 Öykü 1 Siir” adli proje kitabinin 2. cildini tanitan Anbarcioglu, sehit yakinlarinin siirleri ve sehitlerin öykülerine yer verilen kitabin gelirlerinin sehit yakinlarina bagislanacagini söyledi.



“Kitaplari yazarken birçok duygusal an yasadik”

Kitap sayesinde sehitlerin ne kadar fedakar oldugunu bir kez daha anladiklarini söyleyen Anbarcioglu açiklamasinda, “Ilk kitapta bir sehit bir öykü bir siir temasiyla ülkemizde bir ilki gerçeklestirdik. Bu kitapta, sehitlerimizin annelerinden, babalarindan, eslerinden, kardeslerinden öykülerini dinledik ve röportajlar yaptik. Ardindan her yazar arkadasimiza sehidimize dair bir siir yazmalarini istedik. 64 sehidimizin öyküsü kitapta yer aldi. Bu öyküler, 24 farkli sehirden, 53 yazar arkadasimizin katkilariyla hazirlandi. Bazi yazarlarimiz iki öykü yazdi, bu sayede 64 sehidimizin öyküsü aktarildi. Toplamda 40 arkadasimiz projede yer aldi. Bursa’dan iki arkadasimiz iki öykü yazdigi için, toplamda 42 öykü bulunuyor. Bu kitaplar, vatan ve bayrak ugruna canlarini feda eden sehitlerimizin unutulmamasi ve nesilden nesile aktarilmasi amaciyla hazirlandi. Elde ettigimiz gelirleri sehit ailelerine bagisladik. 3’üncü kitabimiz için de çalismalarimiz devam edecek. Sair ve yazar arkadaslarimiza 3 kitap verecegiz. Bu kitaplardan birini kendileri alacak, diger iki kitabi ise sehit ailelerine bagislayacagiz. Kitaplari yazarken birçok duygusal an yasadik. Örnegin, bir sehidimiz askere gitmeden önce annesine ‘Bu tesbihi sakla, bir daha geri gelmeyecegim’ demisti. Bu tür öyküler bize sehitlerimizin ne kadar fedakar olduklarini bir kez daha hatirlatti. Bu kitaplarla, hem sehitlerimizi anmis hem de gazilerimizi onurlandirmis olacagiz. Bu vatan için kolunu, ayagini feda eden gazilerimize de tesekkür etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA