Bakan Koca Açiklamasi '(MOSSAD Ajani) Doktor Oldugu Iddia Edilen Yabanci Uyruklu Sahis Temizlik Görevlisidir'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "MOSSAD ajanlarina karsi gerçeklestirilen operasyon çerçevesinde sahislar arasinda iddia edildigi gibi yabanci uyruklu doktor yoktur. Doktor oldugu iddia edilen yabanci uyruklu sahis temizlik görevlisidir" dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal medya hesabindan MOSSAD ajanlarina yönelik operasyonda süpheliler arasinda ’doktor’ da oldugu iddialarina iliskin açiklamalarda bulundu. MOSSAD ajanlarina karsi gerçeklestirilen MIT operasyonundan milletçe gurur duyduklarini ifade eden Koca, "Yabanci uyruklu 15 sahis tutuklandi, 12 sahis adli kontrol ve yurtdisina çikma yasagiyla serbest birakildi, 7 sahis sinir disi edildi. Istihbarat teskilatimizin basarisiyla gurur duyarken, milli bir meselede bile firsat kollayan bazi kisilerin Saglik Bakanligimizi hedef alan yalanina cevap vermek zorunda kaldik. Operasyon kapsamindaki sahislar arasinda iddia edildigi gibi yabanci uyruklu doktor yoktur. Eger olsaydi, iddia sahipleri kendilerince sonuçlar çikaracaklardi. Gerçek, olmasini istedikleri gibi degil" ifadelerini kullandi.

"Doktor oldugu iddia edilen yabanci uyruklu sahis temizlik görevlisidir"

Doktor oldugu iddia edilen yabanci uyruklu sahsin temizlik görevlisi oldugunu kaydeden Koca, "Operasyon sonucu çikarildigi adli mercilerce adli kontrol ve yurt disina çikma yasagi ile serbest birakilmistir. Misir uyrukludur. Avrupa Birligi ile ortak yürütülen Göçmen Sagligi Merkezleri Projesi kapsaminda 2019’da ise alinmistir. Ise alimi öncesinde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan yapilan güvenlik sorusturmasinda olumsuz bulgu tespit edilmemistir. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca kendisine 31 Ocak’a kadar çalisma izni verilmistir. Temizlik görevlisi sahis bugüne dek hiçbir saglik hizmetine dahil olmamistir" dedi.

Bakan Koca, sahsin doktor oldugu iddiasinin ortaya atilmasinin firsat degerlendirme girisimi oldugunu belirterek, "Iddia sahipleri, yabanci uyruklu (Suriyeli) doktorlarin ’güvenlik sorusturmasi yapilmadan, hiçbir sinava tabi tutulmadan, diploma ve vatandaslik aldiklarini’ defalarca tekrarladilar. Defalarca tekrarladiklari sözlere artik inaniyor olabilirler. Onlarin kendi sözlerine inaniyor olmasi somut gerçegi degistirmez. Bu sözlere karsi yeniden açiklama gerekmez" ifadelerine yer verdi.

Göçmen Sagligi Merkezleri hakkinda bilgi veren Koca, geçici koruma altinda olan siginmacilara saglik hizmetlerinin AB ile ortak yürütülen proje çerçevesinde Göçmen Sagligi Merkezlerinde verildigini kaydetti.

Ayrica Koca, bu merkezlerde sadece koruma altindaki yabancilara hizmet verildigini vurguladi. Koca, Göçmen Sagligi Merkezlerinde tüm kurumlarda oldugu gibi yabancilara çalisma izninin ise Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginin Uluslararasi Is Gücü Genel Müdürlügü tarafindan verildigini ve gerekli güvenlik sorusturmalarinin yapildigina dikkati çekti. Bakan Koca, çalisma izni verilmemis yabanci uyruklularin Göçmen Sagligi Merkezlerinde istihdam edilemediginin altini çizdi.

"Aliskanlik haline gelen yalanlarsa kisilerin kendi sahsiyetlerine suikastidir"

Bakan Koca, söyle devam etti:

"Güvenlik sorusturmasi yapilmadan, hiçbir sinava tabi tutulmadan, diploma ve vatandaslik alan’ doktor diye bahsedilen temizlik görevlisinin de bir anlamda ’sahte doktor’ haline getirildigi, böyle olmasi durumunda siyasi rant vaat eden iddia, su yönüyle de sasirticidir; ’Ajan oldugu tespit edilen sahis Istanbul’da, Gazzeli hastalarin tedavi edildigi bir Göçmen Sagligi Merkezinde çalisiyormus.’ Gazzeli hastalarin bu gibi yerlerde degil, Ankara’daki büyük hastanelerde tedavi edildigi herkesçe biliniyor. Zaman kaybindan ibaret gündemlere yol açanlar unutmasin: Milli Istihbarat Teskilati’nin gurur verici basarisini baska konularla iliskilendirerek yalan ve iftiraya sarilanlarin ayibi kisa sürede ortaya çikmistir. Aliskanlik haline gelen yalanlarsa kisilerin kendi sahsiyetlerine suikastidir."
Kaynak: İHA