Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Bati Akdeniz, Bati Karadeniz, Iç Anadolu’nun kuzeybatisi ile İçel, Yozgat, Kirsehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre yagislar; Izmir, Aydin, Mugla, Manisa, Çanakkale, Balikesir’in batisi, Edirne, Kirklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un dogusunda kuvvetli olacak. Rüzgarin bati kesimlerde güney ve güneybati yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina seklinde esecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sicakliginin ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi tahmin bekleniyor. Rüzgarin ise genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, Ege, Bati Akdeniz ile Çanakkale, Balikesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nin güney ve bati ilçelerinde güney ve güneybati yönlerden kuvvetli rüzgar ve kisa süreli firtina (50-80 kilometre/saat, kiyi Ege’de yer yer 90 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli saganak yagisli 15

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerine kadar aralikli saganak yagisli 17

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 16 (Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Adana: Parçali ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 19 (Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Samsun: Parçali bulutlu 20

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 19

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu 5

Diyarbakir: Az bulutlu 9
Kaynak: İHA